Matilda Castren ei hätkähtänyt Kalifornian kylmää keliä – Riihijärvellä sen sijaan vaikeampaa - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castren ei hätkähtänyt Kalifornian kylmää keliä – Riihijärvellä sen sijaan vaikeampaa

Pipo oli Matilda Castrenin päässä kierroksen alkuvaiheessa, kun Kalifornian sää ei näyttänyt LPGA-pelaajille parastaan. Kuva: Getty Images

Maanantaikarsinnasta kilpailuun mukaan päässyt korealaispeluri otti kilpailun kärkipaikan.

Matilda Castrenin nimi löytyy sijalta 19 DIO Implant LA Openin avauspäivän jälkeen. Yhden alle par-tuloksen (70) pelannut Castren teki kierroksen aikana neljä birdieä ja kolme bogia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Los Angelesin välittömässä läheisyydessä käytävässä kilpailussa ei ensimmäisenä päivänä päästy nauttimaan Kalifornialle tyypillisestä säätilasta.

”On ollut kylmä viikko. Kierroksen aikana satoi, ja pipo päässä mentiin alkukierroksesta”, Castren kertoi kierroksen päätyttyä.

Palos Verdes Golf Clubilla pelattavan kilpailun ensimmäinen kierros oli Castrenilta normaali suoritus ilman isompia haasteita.

”Tänään oli peruspeliä, ei mitään sen ihmeempää. Eilisten sateiden jäljiltä viheriöt olivat aika pehmeät ja pomppuiset. Se on tyypillistä tälle ruoholaadulle.”

Iltapäivän ryhmissä torstaina pelannut Castren pääsee perjantaina kentälle hyvissä ajoin. Hänen lähtöaikansa on 17.33 Suomen aikaa.

Ei mikään huippusuoritus, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Hän lähtee jatkamaan kilpailua hyvistä asetelmista, sillä kärkipään sijoitukset ovat hyvällä näköetäisyydellä. Kilpailua johtavaan Mi Hyang Leehen (-6) on matkaa viisi lyöntiä.

”Tämä oli ihan hyvä alku kilpailulle. Ei mikään huippusuoritus, mutta tästä on hyvä jatkaa. Pikkaisen kun kaikkia lyöntejä parantaa, niin hyvä tulee. Askel kerrallaan lähdetään toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaa”, Castren tuumasi.

Kiira Riihijärven toinen LPGA Tour -kilpailu lähti sen sijaan kehnosti käyntiin. Kuusi bogia kierroksella tehnyt ja tuloksen 77 pelannut kiertuetulokas saa pelata perjantaina huippukierroksen, jotta paikka viikonlopun peleihin aukeaa. Riihijärven ero cut-rajaan on tällä hetkellä neljä lyöntiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Kilpailun kärjessä olevalle Mi Hyang Leelle avauspäivä oli makoisa. Maanantaikarsinnan kautta paikkansa kilpailuun lunastanut kaksinkertainen LPGA Tour -voittaja teki päivän viimeiselle reiälle birdien, joka nosti hänet yksin kilpailun kärkeen ohi hänen parhaan kaverinsa Hyo Joo Kimin.

”Se oli paras synttärikierrokseni ikinä”, torstaina 30 vuotta täyttänyt korealainen iloitsi.

Kilpailun kärkipäässä avauskierroksen jälkeen on myös Castrenin pelikaveri Lucy Li. Hän pelasi tuloksen -4, joka oikeuttaa jaettuun neljänteen sijaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje