12.3.–19.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][10]

[5][10]
Kilpagolf - Nordic League

Matias Honkalalla hieno ammattilaisdebyytti – jaettu kolmas sija Nordic Liigan avauskilpailussa

Matias Honkala (oik.) ja Lauri Ruuska ylsivät heti NL-kauden ensimmäisessä turnauksessa kärkisijoille.

Saman tuloksen Honkalan kanssa pelannut Lauri Ruuska otti uransa toisen top 3 -sijoituksen Pohjoismaiden kiertueella.

Matias Honkala (-6) ilahdutti tiistaina sijoittumalla Lumine Golf Clubilla Espanjassa päättyneessä Nordic Liigan kilpailussa jaetulle kolmannelle tilalle. Saavutuksen arvoa nostaa se, että kyseessä oli hänen ensimmäinen turnauksensa ammattilaisena.

Lumine Hills Openissa kaksi ensimmäistä kierrosta tuloksin 67–71 pelannut Honkala teki kilpailussa vain neljä paria heikompaa reikätulosta. Niistä kaksi – bogey ja tuplabogey – tuli peräkkäin Hills-kentällä pelatun päätöskierroksen puolivälissä. Nämä eivät jääneet painamaan Nevas Golfin pelaajan mieltä hänen tehtyä ehyellä takaysillä, kierroksen alussa tulleen kahden birdien seuraksi, vielä kaksi birdieä lisää.

”Ihan hyvä kisa kaikin puolin, hyvää pallonlyömistä”, tuloksen 71 pelannut Honkala tiivisti ajatuksensa kolmen päivän urakasta.

Honkala suorittaa parhaillaan varusmiespalvelusta, mutta on päässyt kunnolla harjoittelemaan. Hän ehti viettää hieman toista viikkoa Dubaissa ja viikon Portugalissa ennen matkustamistaan Espanjaan. Tuoreella ammattilaisella on selkeä tavoite alkaneen kauden päätteeksi.

”Tavoite olisi päästä Nordic Liigan rankingissa top 5:een, millä saa kortin Challenge Tourille”, vuoden 2018 EM-kultajoukkueen avainpelaajiin kuulunut Honkala sanoi.

Viime kaudella kahdeksan top 10 -sijoitusta haalinut Lauri Ruuska ehti jo pelata kolme Challenge Tourin kilpailua ennen NL-kauden avausta. Näissä käteen jäi pelkkiä karsiutumisia, mutta nyt tuli tutussa golfkeskuksessa uran toinen top 3 -sijoitus Pohjoismaiden kiertueella.

Tuntuu että pelissä olisi vielä paljon annettavaa, mutta ollaan kuitenkin tyytyväisiä siihen, että siinä on näin paljon hyvää jo tässä vaiheessa kautta.

”Ihan hyvät fiilikset sijoituksen puolesta. Vähän jäi harmittamaan, kun hyvän alun jälkeen en saanut annettua painetta kärkimiehille. Viimeisellä väylällä oli annettu mahdollisuus lyödä dogleg suoraan griinille ja onneksi onnistuin vielä sitä kautta tekemään viimeiselle birdien, mikä nosti kolmanneksi”, Honkalan tavoin tuloksen 71 tiistaina pelannut Ruuska sanoi.

Lumine Golf Clubin kentillä viime syksyn ET-karsintoja pelannut Ruuska arveli, että rahkeissa olisi riittänyt paljon enempäänkin, mutta oli samalla tyytyväinen pelinsä tasoon kauden varhaisessa vaiheessa.

”Yleisesti peli oli läpi kisan kaksijakoista. Putti ja draiveri toimivat todella hyvin, mutta lähestymislyönneissä olisi paljon parannettavaa. Tuntuu että pelissä olisi vielä paljon annettavaa, mutta ollaan kuitenkin tyytyväisiä siihen, että siinä on näin paljon hyvää jo tässä vaiheessa kautta”, kahdella 69 lyönnin kierroksella kilpailun aloittanut pelaaja mietti.

Tanskalaiset ottivat Lumine Hills Openissa kaksoisvoiton: Marcus Helligkilde (-12) jätti toiseksi sijoittuneen Oliver Hundebøll Jørgensenin kahden lyönnin päähän.

Aleksi Myllymäki (+2) oli 31:s ja Linus Väisänen (+3) 37:s. Mikko Lehtovuori (+8) käytti kolmanteen kierrokseen 80 lyöntiä pudoten 46. sijalle. Muut suomalaiset karsiutuivat.

Nordic Liigan talvisarjan seuraava kilpailu pelataan niin ikään Lumine Golf Clubilla. Perjantaina käynnistyvään Lumine Lakes Openiin osallistuu avausturnauksen tavoin 13 suomalaista.