Kilpagolf - Nordic League

Matias Honkala viimevuotiseen tapaan Nordic Liigan avauskilpailun kolmonen

Matias Honkala osoitti Nordic Liigan kauden avauksessa hyvää kevätvirettä. Kuva: Janne Tarmio

Peräti neljä suomalaista mahtui Barcelonassa kärkikymmenikköön.

Matias Honkala avasi kautensa vahvasti sijoittumalla kolmanneksi vuoden ensimmäisessä Nordic Liigan kilpailussa. Honkala (-12) pelasi Ecco Tour Spanish Mastersin päätöskierroksella tuloksen 67 jääden kilpailun voittaneesta Tanskan Marcus Helligkildestä (-15) kolme lyöntiä.

Honkala oli parhaassa lennossa torstaina, jolloin tulos oli kaksi lyöntiä parempi. Hän ei saanut käynnistettyä perjantain kierroksen etuysillä toivottua kiriä pelattuaan ensimmäiset yhdeksän reikää par-tahdissa. Honkala kuitenkin syttyi takaysillä hyvään taisteluun, mutta kärkikaksikon tahtiin rutistus ei enää riittänyt.

Kauden ensimmäinen kilpailu oli kuin toisinto vuodentakaiselle avausturnaukselle, jossa Honkala oli niin ikään kolmas ja jonka voiton vei Helligkilde. Tällä kertaa kakkostilalle ylsi Oliver Jørgensenin sijaan Morten Ørum Madsen (-14) sinetöiden tanskalaisille jälleen kaksoisvoiton.

Honkala pelasi viime vuonna kuusi kisaa Nordic Liigassa, ja saavutti syksyllä toisen top 10 -sijoituksensa kiertueen finaaliturnauksessa, jossa tuli viides sija. GolfBox Road to Europe -rankingissa hän päätyi 30:nneksi.

Suomalaisten panos kauden avauskilpailussa oli kaiken kaikkiaan mainio, sillä Aleksi Myllymäki ja viime vuoden rankingin paras suomalainen, Lauri Ruuska, jakoivat seitsemännen sijan tuloksellaan -8. Myös tuore ammattilainen Rasmus Karlsson (-7) mahtui top 10:een jaetulla yhdeksännellä tilallaan.

Alex Hietala (-2) oli 27:s, Antti Ahokas (par) 36:s ja Casper Simberg (+4) 48:s. Kilpailuun osallistui 14 suomalaispelaajaa.

Nordic Liigan oli tarkoitus alkaa perinteiseen tapaan jo helmikuussa Espanjan talvisarjan merkeissä. Kilpailut siirrettiin pandemiaan liittyvistä syistä huhtikuulle, ja seuraava turnaus käynnistyy samaisella PGA Catalunya Resortin kentällä jo tulevana sunnuntaina.

Omiin kotimaisemiinsa Nordic Liiga siirtyy toukokuun ensimmäisellä viikolla Ruotsin Ekerumissa pelattavan kilpailun myötä. Kauden päätteeksi rankingin viisi parasta saa kortin Challenge Tourille.