11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Mathisilla putit kohdallaan

Robert Karlsson on mukana Memphisin turnauksen kärkikahinoissa. © Getty Images

Toista kautta PGA Tourilla pelaava David Mathis ei ujostellut esittää parastaan St. Jude Classicin avauskierroksella. Hän poikkesi valmentajansa Patrick Kelleyn puttiklinikalla ennen Tennesseessä pelattavaa turnausta, ja löi itseluottamusta uhkuen päivän parhaan tuloksen 65 (-5) lyöntiä.

Mathis ei ole erityisen tunnettu pelaaja edes kotimaassaan USA:ssa, sillä ammattilaisvuodet ovat vierähtäneet lähinnä Nationwide Tourilla. Hän debytoi kaudella 2009 ykköskiertueella, mutta yrittää nyt 37-vuotiaana toistamiseen vakiinnuttaa paikkansa auringossa.

”En koe olevani stressaantunut johtoasemasta. Kisassa on jäljellä vielä monta kierrosta, joten yritän pysytellä tyynesti tässä hetkessä”, sanoi Mathis onnistuneen pelipäivän päätteeksi.

St. Jude Classicin voiton vuosi sitten neljännellä uusintareiällä Lee Westwoodille menettänyt Robert Karlsson on tulosluettelossa jaetulla toisella sijalla yhdessä neljän muun pelaajan kanssa. Tuloksen 66 lyöneen ruotsalaisen kortista löytyi torstaina viisi birdietä ja yksi bogi.

Kymmenen parhaan joukkoon mahtuvat myös kaksi alle pelanneet Retief Goosen ja Boo Weekley. Voittoa puolustava Westwood avasi turnauksen lukemin 69, joka oli niin ikään John Dalyn, CamiloVillegasin ja Carl Petterssonin tulos.

Sergio Garcian (78) US Open -kenraali käynnistyi mahdollisimman onnettomasti: espanjalainen teki TPC Southwindin kolmosella reikätuloksen 11 menettäen käytännössä mahdollisuutensa kisan jatkokierroksille.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje