[14][27]

[14][27]

Mark Wilson sitkein Phoenixissa

Tourin uusi kärkimies osallistuu myös torstaina Pebble Beachissa käynnistyvään perinteiseen pro-am kisaan © Getty Images

Tourin

Mark Wilson alkaa saavutustensa kautta nousta PGA Tourilla sarjaan myöhään kukkaan puhkeavat voittajat. Vuodesta 1997 ammattilaisena kiertänyt Wilson on viikonlopun jälkeen voittanut viimeisen viiden vuoden aikana neljä kertaa.Näistä kaksi viimeistä on tullut kolmen kilpailun aikana. Tämänvuotiset ykköstilat antavat hänelle pelipaikat lopputalven molempiin World Tourin kisoihin sekä Mastersiin. Maailmantähdeksi Wilsonia on vielä turha suitsuttaa, mutta erittäin kovan tasonnoston hän on onnistunut tekemään.

Mark Wilson joutui puurtamaan Phoenixissa TPC Scottsdalen kentällä kuin palomies, useaan otteeseen ja yllätyksellisiin aikoihin. Kylmyyden takia viivästyneessä kisassa hän pelasi torstaina neljä väylää, perjantaina 28. Lauantaina Wilson selvisi taas vähällä, hän viimeisteli toisen kierroksen neljä viimeistä loppuun. Sunnuntaina oli taas urakointia, 31 reikää ja viisi väylää jäi vielä maanantaille. Kun noiden viimeisten väylien jälkeen laskettiiin tuloksia, oli Jason Dufner rinnalla. Uusinnan toisella viheriöllä Wilson lopulta ratkaisi pelin.

Myös hänen ensimmäinen voittonsa tammikuussa tuli poikkeuksellisen ohjelman jälkeen, Honolulussa kaikki pelaajat kiersivät pyhänä 36 reikää. Kaksi voittoa saman kauden aikana, saati sitten kolmen kisan jaksossa on mahtava saavutus. Wilson oli tilastojen mukaan kisailijoista tarkin viheiöihin osuja (84,7 %) (Phoenixissa Wilson aloitti vahvasti (64-65), kolmannen kierroksen jälkeen (68) hänen edellään oli vielä neljännellä otteensa menettänyt Tommy Gainey.

Wilsonin tilillle on kolahtanut kuluvalla kaudella jo yli kaksi miljoonaa taalaa, hän siirtyi luonnollisesti myös Fedex Cupin pistelistan kärkeen. Tuon bonuskisan vuoden 2008 voittaja Vijay Singh ehti selvittää urakkansa loppuun jo sunnuntaina nousten lopullisella tuloslistalla kolmanneksi.

”Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan pystyin pelaamaan siten, että kipua ei tuntunut”, Singh viittasi pitkään oireillleeseeen oikeaan polveensa. Singh voitti vuonna 2008 yhteensä kolme kertaa PGA Tourilla, näistä kaksi viimeistä olivat Fedex Cupin finaalikisoja. Näiden jälkeen voittoja ei ole päätoureilla tullutkaan. Allekirjoittaneen vahva veikkaus oli jo ennen kauden alkua, että Singh saattaa olla vuoden 2011 comebackpelaaja.

Rickie

Yleisön suosikeista Rickie Fowler oli 13:s, Phil Mickelson 21:s.

Alkaneella viikolla PGA Touria pelataan Pebble Beachissa, seuraavalla Los Angelesissa jossa Tiger Woods ei ole koskaan onnistunut voittamaan, vaikka yrityksiä on toistakymmentä. Ennen maaliskuista” Florida Swingiä”, World Tourin reikäpelimestaruus kuljettaa tähdet toistamiseen Arizonaan.