25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Manasserolle jäi kirittävää

Sergio Garcia (vas.) pelasi vahvan kauden ollen kolmasti majoreissa 12:n joukossa. Matteo Manasserolta odotetaan lisänäyttöjä isoihin kisoihin pääsemiseksi © Getty Images

Sergio

Matteo Manassero hämmästytti golfmaailmaa jo heinäkuussa 2009 vain 16 vuoden ikäisenä pelattuaan itsensä Openissa 12:ksi kierrettyään kaksi ensmmmäistä kierrosta Tom Watsonin kanssa. Seuraavan vuoden Mastersissa Manassero pääsi kaikkien aikojen nuorimpana jatkoon (36.). Kun hän voitti 17-vuotiaana Sergio Garcian isännöimän ET:n kisan syksyllä 2010, kohistiin italialaisen tulevaisuudesta isoin otsikoin ympäri maailman.

Odotukset olivat ehkä liiankin kovat, Manassero ei kyennyt jatkamaan menestyskulkuaan, vuodenvaihteesas 2010-2011 sijoitus maailmanlistalla oli 59., paikka Mastersissa jäi haaveeksi, sillä Augusta Nationalin johto ei antanut teinille villiä korttia jonka tämä olisi monestakin syystä ansainnut. Kohtalon ivaa oli se, että Manassero voitti lähes heti Mastersin jälkeen jo toisen kerran Euroopan Tourn kisan, nyt Malesiassa.

Parhaimmillaan Manassero oli maailmanlistalla useiden viikkojen ajan 29. Syksy on ollut taas vaikeampaa, edellinen top-10 sijoitus on kesäkuun lopulta. Maailmanlistan sijoitus tulee olemaan vuodenvaihteessa yhden parempi (58.) kuin edellisvuonna. Kauden ensimmäiseen majoriin hän pääsee, mikäli onnistuu maaliskuun lopussa olemaan samalla listalla 50:n joukossa.

Ernie

Saman ongelman edessä ovat maailmantähdistä myös Ernie Els , Retief Goosen,Ryo Ishikawa (51.), Ben Crane sekä Camilo Villegas.

Suurimman putoajan tittelin saa WR:n top-10 listalla olleista Jim Furyk. Hän oli kauteen lähdettäessä viides, sen päättyessä 50 ja viimeinen Mastersiin tällä perusteella kutsun saava. Furyk loisti kauden loppuvaiheilla Presidents Cupissa voittaen kaikki viisi peliään.

Henrik

Vuodenvaihteeseen mennessä Mastersiin on varmistanut paikkansa 91 pelaajaa. Joukossa on myös viimeiset kaksi vuotta täydellisesti vihkoon pelannut Henrik Stenson jonka sijoitus WR:lla on 207. Ruotsalainen saa kutsun kisaan voitettuaan vuonna 2007 Players Championshipin. Tästä heltiää näet osallistumisoikeus viideksi vuodeksi.

Teemu Tyry

Mastersiin paikkansa kaudelle 2012 selvittäneet

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje