Major-voittaja Morikawan ihmelyönnit saivat jatkoa – kauden kokoelma hakee jo vertaistaan - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Major-voittaja Morikawan ihmelyönnit saivat jatkoa – kauden kokoelma hakee jo vertaistaan

Mailansa käsistään heittänyt Collin Morikawa oli itsekin ihmeissään bunkkerilyönnin pudottua reikään. Kuva Getty Images

PGA Championshipin voittaja upotti lähes mahdottoman bunkkerilyönnin Tour Championshipin kolmannella kierroksella.

Collin Morikawan kausi 2020 oli ollut jo ennen Tour Championshipiä täynnä toinen toistaan upeampia lyöntejä.

Heinäkuussa hän upotti Muirfield Villagessa 7-metrisen putin Justin Thomasin upotettua ensin 15 metristä, ja pakotti Thomasin Workday Charity Openin voittouusintaan, jonka hän seuraavalla reiällä myös voitti.

Muististamme on jo melkein unohtunut, että aiemmin samalla kierroksella Morikawa teki melkein hole in onen lyötyään avauksensa lipputankoon, eikä jäänyt kovin kauaksi albatrossista heti seuraavalla reiällä.

Kuukautta myöhemmin Morikawa iski lyönnin, jota moni tulee äänestämään PGA Tourin vuoden lyönniksi. Hän löi TPC Harding Parkin 16. reiän (par 4) suoraan griinille pedaten itselleen eaglen, joka siivitti hänet PGA Championshipin voittoon.

Aiemmin 14. reiällä Morikawa oli chipannut birdien sisään, mikä näytti siinä hetkessä majorin voittotaistelun käännekohdalta. Kaksi reikää myöhemmin tapahtuneen sankariteon jälkeen voi kuitenkin todeta sen olleen vasta alkusoittoa.

Eilen sunnuntaina Tour Championshipin kolmannella kierroksella 23-vuotias Vuoden pelaaja -kandidaatti saattoi sitten ylittää jo itsensäkin. Kun avausreiän lähestymislyönti oli hautautunut griinibunkkeriin omaan alastulojälkeensä Morikawalla oli edessään erittäin vaikea kolmas lyönti. Morikawan asettauduttua bunkkeriin pallo lepäsi melkein lantion korkeudella. Matkaa reikään oli yli 14 metriä. Tv-kommentaattorien yhteinen näkemys oli, että Morikawalle olisi loistosuoritus, jos hän saisi pallonsa kolmen metrin päähän reiästä.

Ilmeisesti Morikawalla oli kuitenkin muita ajatuksia mielessään.


Ilme Morikawan hymyilevillä kasvoilla, jotka ovat tulleet tällä kaudella tutuiksi, oli näkemisen arvoinen.

Tämä lyönti poikkesi edellä mainituista suorituksista siinä, että se tapahtui jo kolmannella kierroksella, kun kilpailua on vielä runsaasti jäljellä. Lyönnin vaikutusta lopputulokseen ei siis vielä tunneta. Morikawa oli bunkkerilyönnin jälkeen tuloksessa -10, kolme lyöntiä johtavien perässä. Hän pelasi kierroksen tulokseen 67 (-3) ja lähtee päätöskierrokselle tuloksesta -12, seitsemän lyöntiä johtavan Dustin Johnsonin takaa.

Pelkkä lyönnin vaikeus huomioon ottaen eilinen bunkkerilyönti oli kuitenkin Morikawan ihmesuoritusten joukosta kaikkein kovin.

Lue seuraavaksi: Tähti on syttynyt! – Loistava Collin Morikawa voittoon ammattilaisuran ensimmäisessä majorissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje