Lydia Ko pääsi päivittämään Tour Championshipin voittokuvansa – Castrenin kausi päättyi mollivoittoisesti - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Lydia Ko pääsi päivittämään Tour Championshipin voittokuvansa – Castrenin kausi päättyi mollivoittoisesti

Lydia Ko joutuu pian laajentamaan palkintokaappiaan, jos pystejä tulee tätä tahtia. Naplesista hän lähti kotiin kolmen pokaalin kanssa. Kuva: Getty Images

Koko palkintopöydän putsannut Lydia Ko nousi kuluneen kauden aikana takaisin maailman huipulle.

LPGA Tourin 32 kilpailua käsittänyt kausi päättyi sunnuntaina Floridassa Lydia Ko’n alle puolimetriseen par-puttiin. Tuo putti sinetöi uusiseelantilaistähden Tour Championship -voiton ja naisten kilpagolfin historian suurimman palkintoshekin kohtalon. Ko kuittasi voitostaan muhkeat kaksi miljoonaa dollaria.

Ko kävi tiukan taistelun Tour Championshipin voitosta Leona Maguiren kanssa, mutta Ko puristi niukkaan kahden lyönnin voittoon. Ko’n neljän kierroksen voittotulos oli -17 (65–66–70–70). Ruotsin Anna Nordqvist (-14) nousi komeasti kolmanneksi.

Vuosi 2022 oli Ko’lle komea paluu maailman huipulle. Hän voitti LPGA Tourilla kolme kilpailua, ja ansaitsi palkintorahaa yli 4,3 miljoonaa dollaria. Lisäksi hänet valittiin LPGA Tourin Vuoden pelaajaksi toista kertaa urallaan. Ko’lle ojennettiin myös Vare Trophy, joka jaetaan LPGA Tourin parhaasta kierroskeskiarvosta. Ko voitti saman pystin myös viime vuonna. Maailmanlistalla Ko on kolmantena.

Ko pääsi pitämään voittopuhetta viimeistä kertaa naimattomana naisena, sillä hän menee vielä tämän vuoden puolella naimisiin kihlattunsa Chung Junin kanssa. Voittopuheessaan Ko kävi läpi kulunutta vuotta.

”En olisi voinut kuvitella voittavani heti alkukaudesta. Ja kun voitin vielä Koreassa ja täällä, niin tämä vuosi meni paljon paremmin kuin olisin voinut edes uneksia”, ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2016 useamman kuin yhden voiton kalenterivuoden aikana ottanut Ko iloitsi.

Teini-ikäisenä golfmaailman huipulle nousseen Ko’n edellisestä Tour Championshipin voitosta ehti vierähtää peräti kahdeksan vuotta. Vuonna 2014 Ko pelasi tulokasvuottaan LPGA Tourilla, ja nyt hän on 19-kertainen LPGA Tour -voittaja.

Tour Championship -voittajista on kuvat Tiburon Golf Clubin seinällä, eikä Ko laittanut pahakseen, että voittokuva hieman päivittyy.

”Halusin tehdä tämän perheelleni. Ja halusin myös päivittää vuoden 2014 voittokuvani. Siinä minulla oli vielä silmälasit, mutta nyt saadaan vähän parempi kuva tilalle”, Ko nauroi voittohaastattelussa.

Siinä missä Ko juhli kilpailun voittoa, joutui Matilda Castren nielemään pettymyksen karvaita tunteita. Lauantaina kilpailun kärkitaistelusta pudonnut Castren (+4) pelasi sunnuntaina kilpailun heikoimman kierroksensa, kun hän joutui tyytymään 78 lyönnin tulokseen. Tulosta synkensivät etenkin kaksi tuplabogia, joista toinen tuli vielä harmittavasti kauden viimeiselle reiälle.

Tour Championshipin 52:s sija toi Castrenille palkintorahaa 42 000 dollaria. Hänen koko kauden ansiot olivat 526 176 dollaria.

LPGA Tourilla on nyt edessä kunnon tauko, ja pelit jatkuvat tammikuun 19. päivänä, jolloin käynnistyy Tournament of Champions. Siihen asti Castren, Ko ja muut LPGA Tourin pelaajat saavat ladata akkujaan ja harjoitella kohti uutta kautta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)