[10][12]

[10][12]
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castrenilta pitkästä aikaa huippukisa: "Tarvitsen näitä pisteitä, että pääsen finaaliin"

Matilda Castren sai kauan kaivatun onnistuminen Toto Japan Classicissa. Kuva: Getty Images

Castrenin onnistuminen tuli kreivin aikaan Tour Championshipia ajatellen.

Japanissa pelatun LPGA Tourin osakilpailun, Toto Japan Classicin, viimeinen kierros oli Matilda Castrenilta komeaa peliä. Viimeiset kuusi reikää neljä alle parin pelannut Castren käytti sunnuntain kierrokseen 67 lyöntiä, ja hän jakoi lopputuloksissa kymmenennen sijan yhteistuloksella -10.

Castren oli syystäkin tyytyväinen kilpailun jälkeen. Hän tienasi kymmenennestä sijastaan noin 36 000 dollaria.

”Top 10 on erittäin tervetullut. Tarvitsen näitä pisteitä, että pääsen finaalikisaan. Tämä oli hyvä viikko sen puolesta”, iloinen Castren kertoi.

Castrenin onnistuminen kulminoitui kilpailun viimeiselle kymmenelle reiälle, joiden aikana hän teki viisi birdieä ja viisi paria.

”Takaysi oli hyvää peliä, sain käytettyä birdiepaikat hyvin. Pari pidempää par-puttiakin meni sisään.”

LPGA Tourin finaalikilpailusta monessa yhteydessä puhunut Castren otti Japanissa tärkeän askeleen kohti tavoitteensa saavuttamista. Hän nousi pistelistalla sijalle 62, kun 60 parasta pääsee mukaan marraskuun 17. päivä käynnistyvään Tour Championshipiin.

Ennen finaalia pelataan vielä yksi kilpailu, Pelican Women’s Championship, joka käynnistyy ensi viikon torstaina Floridassa.

”Lähden täältä Floridaan pelaamaan Pelican-kisan. Olen aika hilkulla sen finaalikisan kanssa. Tuolla on pari pelaajaa, ketkä eivät pelaa sitä finaalia, enkä tiedä, mikä on Linn Grantin tilanne. Hän ei ole rokotettu, eikä hän pääse matkustamaan jenkkeihin tällä hetkellä. Jos ne säännöt eivät muutu, niin hän ei pääse finaaliin”, Castren spekuloi Japanissa kolmanneksi sijoittuneen ruotsalaistähden tilannetta.

Castrenilla on selvät sävelet omalle kohdalleen Pelican Women’s Championshipiin.

”Ensi viikolla pitää pelata hyvin, että pääsee varmasti finaaliin. Jännäksi menee!”

Toto Japan Classicin voittoa juhli Skotlannin Gemma Dryburgh tuloksella -20. Dryburgh on ensimmäinen skotlantilainen LPGA Tour -voittaja sitten vuoden 2011. Tämä oli myös vuonna 2018 LPGA Tourilla debytoineen Dryburghin ensimmäinen voitto naisten ykköskiertueella.

Maailmanlistan ykköseksi viime viikolla noussut Thaimaan Atthaya  Thitikul jakoi kymmenettä sijaa Castrenin tapaan. Kiertueen pistelista ei ole vielä päivittynyt, mutta Thitikulin sijoituksen myötä ero pistelistaa johtavan Lydia Kon ja Thitkulin välillä kaventui ja kilpailu kiertueen kokonaiskilpailun voitosta nousi uudelle tasolle.

Ennen kahta viimeistä kisaa kauden mittaan ylivoimaisesti eniten top 10 -sijoja napsinut Thitikul ja Ko ovat suurimmat suosikit kokonaiskisan voittajaksi, mutta myös Australian Minjee Leellä ja Kanadan Brooke Hendersonilla on asiassa vielä sanansa sanottavana.