Lintunen ja Riihijärvi kiilasivat SM-turnauksen kärkipaikoille - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

Lintunen ja Riihijärvi kiilasivat SM-turnauksen kärkipaikoille

Reikäpelin SM-kisojen finaaliottelun Linda Henrikssonille hävinnyt Kiira Riihjärvi haluaa revanssin Ruuhikoskella. Kuva: SGL

Poikkeuksellinen erehdys toi puolustavalle mestarille Ilari Saulolle neljä rangaistuslyöntiä.

St. Laurence Golfia edustava amatööri Antti-Jussi Lintunen piti parasta tahtia yllä Etelä-Pohjanmaan Golfin kentällä Ruuhikoskella käynnistyneiden lyöntipelin SM-kisojen avauspäivänä. Hän on tuloksellaan 65 (-7) lyönnin verran toisena olevaa parasta ammattilaista, Alex Hietalaa edellä.

Yhdeksän birdietä ja kaksi bogia sisältänyt loistokierros tuli Lintuselle, 22, yllätyksenä. Lyömistään hän piti varsin tavallisena, mutta espoolaisen putteri suorastaan liekehti keskiviikkona.

”Sain heti kierroksen alkuun hyviä upotuksia vähän kauempaa 3-6 metristä, ja pystyin rennoin mielin painamaan lisää kaasua. Eihän näitä montaa kertaa tule kaudessa, pitää osata nyt nauttia”, ennätyskierroksensa pelannut Lintunen sanoi.

Lintunen, 22, pelaa ensimmäistä kertaa Ruuhikoskella, ja kertoi pitävänsä sekä kentän layoutia että griinejä erinomaisina.

Lauri Ruuska ja Lassi Burman käyttivät ensimmäiseen kierrokseen 68 lyöntiä jakaen kolmannen sijan.

Puolustavan suomenmestarin Ilari Saulon päivään osui murheellinen episodi, kun bägiin unohtunut ylimääräinen maila toi neljä rangaistuslyöntiä. Saulon päivän tulos oli 73, millä hän jakaa 24. sijaa.

Lauri Ruuska (edessä) ja Lassi Burman jahtaavat paalulla olevaa Antti-Jussi Lintusta lyönnin päässä. Kuva: Tomi Natri

Myös naisten sarjassa amatöörit ottivat komennon. Tasaista joukkoa vetää ainoan kuutosella alkavan tuloksen (69) pelannut Kiira Riihijärvi. Hän pelasi avauspäivänä tasaisen varmasti tehden neljä birdieä ja yhden bogin.

”Tein vähän virheitä ja löin tosi hyvin palloa. Jonkun verran jäi putteja kentälle, joten sitä voi ainakin parantaa”, Virpiniemi Golf Clubia edustava Riihijärvi sanoi.

Oululainen pitää Ruuhikosken kentän griinejä haastavina niiden piilokallistusten takia. Myös väyläosumat ja pitkän raffin välttäminen kuuluvat Riihijärven pelikirjaan tulevinakin päivinä. Ainoana päämääränä on kirkastaa parin viikon takainen reikäpelihopea lyöntipelin kultamitaliksi.

Ada Huhtala on kakkosena, lyönnin päässä kärjestä. Hallitseva mestari Krista Junkkari, Anna Backman sekä paras ammattilainen, Oona Vartiainen, jakavat kolmannen sijan tuloksellaan 71.

Naisten kisan suursuosikki Sanna Nuutinen on jäänyt Riihijärvestä kuusi lyöntiä. Toinen LET-pelaaja Tiia Koivisto pelasi saman 75 lyönnin tuloksen, mikä oikeuttaa jaettuun 10. sijaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje