[16][25]

[16][25]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Lindell ja Salonen voittoihin Vierumäelllä

Jeremy Freiburghaus oli 16-vuotiaiden poikien sarjan kiistaton ykkönen. Kuva: Juha Taskinen

Finnish International Junior Championship -kilpailun finaalipäivä saatiin pelata loistavissa olosuhteissa ja tulokset olivat sen mukaiset. Kolmessa sarjassa neljästä voittajan kolmen kierroksen yhteistulos alitti peliareenana toimineen Classic-kentän par tuloksen.

Yksi heistä oli 16-vuotiaiden poikien sarjan ylivoimaisesti voittanut Jeremy Freiburghaus. Sveitsiläinen otti lupaamansa voiton tuloksella -4. Sarjan kakkoseksi nousi päätöskierroksellaan koko kilpailun kovimman kierrostuloksen (67) pelannut Adam Blommé. Ruotsalaisen kolmen kierroksen yhteistulos 216 sivusi kentän paria. Erinomaisesta kiristä huolimatta eroa Freiburghausiin jäi neljä lyöntiä. Kolmanneksi sijoittui Blommén maanmies Felix Kvarnström (+2). Ruotsalaisten vahvaa panosta täydensi Max Trydefelt tuloksellaan +4.

”Löin palloa hyvin kaikkina kolmena päivänä. Taktiikkani oli pelata alusta asti aggressiivisesti ja se tuntui toimivan. Viimeiset yhdeksän jo hieman löysäsin ja keskityin pitämään pallon pelissä”, totesi nyt jo toisen kansainvälisen voittonsa ottanut Freiburghaus.

”Tämä oli hieno kilpailu ja erinomaisesti järjestetty. Tästä jää hyvät muistot ja hyttysten kanssakin oppi tulemaan toimeen”, jatkoi seuraavaksi joukkueensa kanssa Ruotsissa pelattaviin nuorten joukkue EM-kisoihin matkustava Sveitsin ykkösjuniori.

Kilpailun paras suomalainen, Santtu Malin (+11) löytyy tuloslistan sijalta kuusi. Hämeenlinnalaista Tawast Golfia edustavasta Malinista leivottiin samalla uusi 16-vuotiaden Suomen mestari. Hopeaa vei viimevuotista voittoaan puolustanut Pickala Golfin Otto Vanhatalo (13). Tammer Golfia edustavan Jussi Kurikan kaulaan pujotettiin pronssimitali. Tamperelaisen tulos oli +15.

Nuorempien poikien sarjassa voittoon ja samalla Suomen mestariksi golfasi Virvik Golfia edustava Oliver Lindell. Lindell löi tauluun kisan parhaan kokonaistuloksen -5.

Lupaava <a href=Oliver Lindell pelasi kolme kierrosta yhteistuloksella viisi alle. Kuva: Juha Taskinen" src="/wp-content/uploads/2012/06/12063006521352.jpg" align="left" width="209">

Lupaava Oliver Lindell pelasi kolme kierrosta yhteistuloksella viisi alle. Kuva: Juha Taskinen

”Onhan tämä iso voitto ja olen siitä tosi onnellinen. Ykköstiillä vähän jännitti, mutta sain kierrokselleni hyvän alun tehtyäni birdien heti ensimmäiselle väylälle”, paljasti päätöskierroksellaan 68 kertaa palloa lyönyt Lindell. Hänestä tuli samalla ensimmäinen ikäluokkansa Suomen mestari. Kakkoseksi kisassa ja samalla SM-hopealle kiri, hänkin päätöskierroksensa alle parin (70) pelannut, Nordcenter Golf & Country Clubin Antti-Jussi Lintunen. Kilpailun kolmas oli tuloksellaan +9, Fannar Steingrimsson. Islantilaisen kanssa samaan tulokseen päätynyt Nokia River Golfin Sami Välimäki vei 14-vuotiaiden SM-pronssia.

Nuorempien tyttöjen sarjan voittotaistelu käytiin Norjan Susana Vikin sekä Tanskan Puk LyngThomsenin kesken. Voiton, tasatilanteessa päätöskierrokselle startanneesta kaksikosta, vei lopulta Puk Lyng Thomsen tuloksellaan -1. Tanskalaisen tuloskorttiin kirjattiin perjantaina tulos 69 ja eroa norjalaiseen kertyi lopulta kaksi lyöntiä. Kolmanneksi sijoittui Suomen Anna Backman tuloksellaan +12.

16-vuotiaiden tyttöjen ykköseksi molemmissa kilpailuissa selviytyi Nordcenter Golf & Country Clubin Sandra Salonen. Salosen voittotulos oli +9. Kokkolan Golfia edustava Bettiina Törmänen (+12) teki viimeisellä väylällä upean birdien ja nousi kisan kakkoseksi ohi Master Golfin Jenna Mäihäniemen (+13). Seuraavat neljä sijaa vanhempien tyttöjen sarjassa meni neljänneksi jätetyn Desiree Anderssonin johdolla Ruotsiin.

Kilpailun yhteydessä pelatun Nations Trophy -joukkuekilpailun voitti Suomen ykkösjoukkue. Toinen oli Nordcenter ja kolmanneksi nousi lopulta Suomen kakkosjoukkue.