18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

LET on viiden kierroksen päässä

Sofia Härkönen on harjoitellut jo viikon Marrakechissa. Pelattavat kentät ja olosuhteet takaavat, että tulostaso on kova. Kuva Pirke Härkönen.

Suomalaiset naiset ovat osoittaneet kauden aikana hyviä otteita, vaikka aivan kirkkaimmasta kärjestä Ursula Wikström ja Kaisa Ruuttila ovat toipilaina.

Naisten MM-pronssi oli osoitus hyvästä joukkuehengestä, venymisestä oikealla hetkellä ja taistelutahdosta. Pronssinaisista Noora Tamminen on taistellut tiensä Ladies European Tourin viimeiseen karsintavaiheeseen. Noora ilmoittikin Turkin MM-kisojen jälkeen, että seuraava tähtäin on ammattilaisuus.

”Jos saan kortin, siirryn ammattilaiseksi”, totesi Noora reilu kuukausi sitten Golfpisteen haastattelussa.

Kotikentillä Sohvina tunnettu Härkönen on muuttanut ”taiteilijanimensä” Sofiaksi eli oikeaksi nimekseen. Härkönen on kiertänyt Elina Nummenpään ja Linda Henrikssonin kanssa LET Access Tourin kisoja ja hakenut tarvittavaa pelivirettä karsintaan.

”Olen ollut Marrakechissä jo viikon treenaamassa ja pelaamassa alueen muilla kentillä. Kisakentille finaalipelaajat pääsivät pelaaman vasta maanantaina”, viestittää Sofia.

Härkösen harjoitukset ovat kulkeneet: hän on lyönyt palloa hyvin ja puttaaminen on sujunut, vaikka vauhtien kanssa on ollut vielä tuntuman hakemista.

”Kun maanantaina kävin pelaamassa toisen kisakentän, viheriöitä ei oltu ajettu. Tiistai ja keskiviikko riittävät tuntuman löytymiseen”, Härkönen jatkoi.

Viisi kierrosta kahdella kentällä

Turkin Marrakechissa Al Maaden Golf ja Amalkis Golf Clubilla –kentillä pelataan ensin neljä kierrosta ja cutin jälkeen finaalikierros pelataan Al Maaden -kentällä. 30 parasta ja tasatilanteessa olevat saavat pelioikeuden ensi kaudelle.

Marokossa olosuhteet ovat ihanteelliset. Päivisin on noin 20 astetta lämmintä eikä juurikaan tuule. Aamut voivat kuitenkin olla kylmiä.

”Kentät ovat aika samankaltaisia. Isot viheriöt ja paljon kallistuksia ja koska kentillä ei ole puita, niin väylillä on tilaa. Bunkkereita on kuitenkin paljon ja väylillä ne ovat aika syviä”, kuvaili Härkönen kenttää.

”Koska olosuhteet ja kentät ovat helppoja, niin joka kierroksen saa mennä alle, jos korttia tavoittelee. Huomasihan sen jo esikarsinnassa. Erot syntyvät todennäköisesti puttipelissä.”

Marokon Maha Haddioui voitti esikarsinnan toisen ryhmän ja on varmasti ainakin paikallisten ykkössuosikki. Kuva AOP

Marokon Maha Haddioui voitti esikarsinnan toisen ryhmän ja on varmasti ainakin paikallisten ykkössuosikki. Kuva AOP

Suomalaisista Härkönen, Nummenpää ja Tamminen aloittavat Al Maaden -kentällä ja Henriksson Amelkis –kentällä.

Karsintoihin osallistuu kaikkiaan 141 pelaajaa. Oman mielenkiintonsa kisaan tuo esikarsinnoissa oman ryhmänsä voittanut Marokon Maha Haddioui.

Noora Tamminen pitää karsintojen aikana caddiensa Viivin kanssa omaa blogiaan.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje