[10][12]

[10][12]
LET Access Series

Tiia Koivisto kuudes Espanjan LETAS-kilpailussa – kolme suomalaista ylsi kärkitusinaan

Pitkään hyvin pelannut Sanna Nuutinen valitteli kisaruuhkan aiheuttamaa turnausväsymystä.

Tiia Koivisto (-6) venyi Espanjan Lugossa päättyneen LETAS-kiertueen turnauksen parhaaksi suomalaiseksi. Hän nousi toisella kierroksella top 20:n ulkopuolelta kymmenen joukkoon ja jatkoi perjantaina vakuuttavia otteitaan. Tulos 68 nosti Hirvihaaran Golfia edustavan pelaajan lopulta kuudennelle sijalle.

Koivisto teki päätöspäivänä viisi birdieä eli yhden enemmän kuin torstain tyylikkäällä 66 lyönnin kierroksellaan. Hän ehti pelata 38 reikää putkeen ilman bogeja, kunnes kirjasi tuplabogin kolmannen kierroksen seitsemännellä reiällä. Koiviston ote ei tästä notkahtanut, vaan hän pelasi loput 11 reikää tasapainoisesti yhden alle.

Kuudes sija on Koiviston toiseksi paras saavutus naisten haastajakiertueella. Viime vuoden huhtikuussa pelatussa Azores Ladies Openissa hän jakoi neljännen sijan.

”Viimenen kierros meni mukavasti kun päästiin Sannan (Nuutinen) kanssa samassa ryhmässä pelaamaan. Puttaaminen parani päivä päivältä, ja vikana päivänä upposikin muutama 5−7-metrinen. Lyöminenkin oli tosi stediä, en ollut missään vaiheessa oikein ongelmissa, niin siitä oli helppo tehdä tulosta”, Koivisto sanoi.

Hän aikoo pelata loppukaudesta kaikki LETAS-kilpailut ja toivoo pääsevänsä myös muutamaan LET:n turnaukseen.

Sanna Nuutinen (-4) aloitti kisan vahvasti, mutta ei pystynyt esittämään jatkossa aivan avauspäivän kaltaista menoa. Päätöskierroksen 71 lyönnin tulos syntyi kahden birdien ja kolmen bogin muokkaamana.

Kova työ varmasti poikii taas jotain hyvää jatkossa.

Yhdeksännen sijan jakanut helsinkiläinen laittoi hienoisen hiipumisen turnausväsymyksen piikkiin.

Sanna Nuutinen otti kauden kolmannen top 10 -sijoituksensa naisten haastajakiertueella. Kuva: Tristan Jones/LET

”Kuusi viikkoa painanut putkeen ja kuusi cut’ia tehnyt, eli paljon golfia ja ’suorituszonessa’ elämistä. En haluaisi myöntää, mutta parilla vikalla kierroksella väsymys jo painoi, mutta sain hyvin tsempattua. Lähestymiset ja putit eivät olleet parina vikana päivänä tarpeeksi teräviä, jotta olisivat riittäneet voittoon, mutta top 10:een kuitenkin riittivät”, seuraavan kerran Turun SM-kisoissa pelaava Nuutinen sanoi.

Vaikka sijoitus ei täysin tyydyttänytkään, on hän isossa kuvassa hyvillään pelinsä tasosta.

”Vähän sekavat fiilikset, pettynyt, mutta samalla ylpeä siitä, mihin suuntaan oma peli on menossa. Kova työ varmasti poikii taas jotain hyvää jatkossa. Kiva oli nähdä, kun pelikaveri Tiia onnistui tänään rundilla.”

Ryhtiä otteisiinsa saanut Oona Vartiainen (-3) pelasi kaksi jälkimmäistä kierrosta lähes Koiviston tahdissa, ja oli mukavasti 12:s.

Leena Makkonen (+5/T42) ja Linda Henriksson (+7/T47) menettivät jonkin verran toisen kierroksen jälkeisiä asemiaan. Jenna Mäihäniemi ja Niina Liias karsiutuivat.

Ribeira Sacra Patrimonio de la Humanidad International Ladies Openin voitto lähti Ruotsiin Johanna Gustavssonin (-16) matkassa. Hän oli kisassa omaa luokkaansa, sillä toiseksi sijoittunut Ranskan Astrid Vayson De Pradenne jäi kuuden lyönnin päähän.

Voitto oli ruotsalaisille toinen perättäinen LETAS-kiertueella. Belgiassa viikko sitten pelatun kilpailun paras oli Emma Nilsson.