[14][27]
Kilpagolf - LET Access Series

Karina Kukkonen tarvitsi uransa parhaaseen sijoitukseen vain yhden kierroksen

Karina Kukkonen venytti Big Green Egg Swedish Openissa kakkoseksi. Kuva: Mark Runnacles/LET

Ruotsissa pelattu LET Access Series -kiertueen turnaus jouduttiin lyhentämään 18 reikään.

Karina Kukkonen otti ammattilaisuransa parhaan sijoituksen yllettyään toiseksi Ruotsin länsirannikon tuntumassa Tvååkerissa käydyssä haastajakiertueen kilpailussa.

Siihen hän tarvitsi vain 18 reikää ja 68 (-4) lyöntiä, sillä Big Green Egg Swedish Open jouduttiin typistämään myrskyn ja sateen hankaloittamien olosuhteiden vuoksi yhteen kierrokseen.

Kakkostilan Australian Stephanie Bunquen kanssa jakanut Kukkonen hävisi voiton vieneelle Englannin Emily Pricelle yhdellä lyönnillä.

”Paljon tuli treenattua yhtä kierrosta varten. Kahdeksan birdieä tuntui tulevan aika helposti, mutta niin myös neljä bogia. Peli oli joko tosi hot tai sitten ei.”

”Vähän oli hämmennystä ilmassa, kun ei tiedetty päästäänkö pelaamaan. Sääntöjä muutettiin viime hetkellä niin, että palkintorahoista sai 50 prosenttia, mutta ranking-pisteitä ei lainkaan. Sentään pelattiin kuitenkin!” Kukkonen sanoi.

Vielä on isosti tekemistä, että on taas terve, joten en pelaa nyt taas hetkeen.

Oululaislähtöinen pelaaja kertoi, että vielä torstaina Varbergs Golf Klubbin kentällä oli neljä väylää veden peitossa.

”Jollain ihmeellä vesi haihtui väyliltä yön aikana. Sen pidempään kisaan ei ollut mahdollisuuksia. Olisi pitänyt jotenkin skipata väyliä.”

Kyseessä oli kevättalvella leikkauksessa olleen Kukkosen kolmas kansainvälinen kilpailu kuluvalla kaudella.

”Vaikea ja tynkä on ollut kausi itselläkin, kun maaliskuussa ollut takareisileikkaus oli iso projekti. Vielä on isosti tekemistä, että on taas terve, joten en pelaa nyt taas hetkeen. Siinä mielessä lyhennetty kilpailu sopi paremmin tähän paikkaan”, hän totesi.

Kukkonen on sijoittunut LETAS-kiertueella kerran aikaisemmin top 3:een. Tämä tapahtui viime vuoden toukokuussa Ruotsin Trelleborgissa, jossa hän oli kolmas.

Emily Penttilä (-1) jakoi Big Green Egg Swedish Openissa 15. sijan, Emilia Tukiainen (+6) päätyi sijalle T86.

Hans-myrsky aiheutti torstaina noin kolmen vartin ajomatkan päässä Kungsbackassa kokonaan Nordic Liigan turnauksen peruuntumisen. Göteborg Openin pelaajalistalla oli kolme suomalaista.

Lue seuraavaksi: Matilda Castren nousee major-starteissa Mikko Ilosen rinnalle