[6][5]
LET Access Series

Linda Henriksson voittoon Sveitsin LETAS-turnauksessa

Ykköstila oli Henrikssonille ensimmäinen kuusi vuotta kestäneellä ammattilaisuralla.

Linda Henriksson venyi upeasti ykköseksi lauantaina Gamsissa, Sveitsissä pelatussa naisten Euroopan haastajakiertueen turnauksessa. Hän päätyi Nina Pegovan kanssa tasatulokseen 212 (-4), mutta oli VP Bank Ladies Openin uusinnassa venäläistä vahvempi.

Tilanne näytti Henrikssonin osalta valoisalta finaalikierroksen sisääntulon alussa. Hän oli tilanteessa -7 hyvää vauhtia matkalla kohti isoa menestystä, mutta reikien 12–16 jaksossa tulleet neljä bogia toivat mutkia matkaan.

Henriksson löysi kalkkiviivoilla tarvittavan rutistuksen, ja nousi 18. reiän birdiellään tasoihin Pegovan kanssa. Kaksikko jakoi kovassa ja puuskittaisessa tuulessa pelatun finaalikierroksen parasta (72) tulosta.

Tulostaulu näytti hetken aikaa, että Pegova olisi jäänyt lyönnin päähän Henrikssoninsta, mutta hänen saldokseen korjattiin myöhemmin -4. Uusinta ratkesi suomalaisen ensimmäisellä play off -reiällä (kentän 18.) upottamaan kolmemetriseen birdieputtiin.

”Olin valtavan hermostunut uusinnassa, polveni tärisivät, ja viimeiseen puttiin kului tunti”, 6440 euron palkintosumman kuitannut Henriksson sanoi kiertueen sivustolla.

Voitto oli Henrikssonille, 27, ensimmäinen vuonna 2011 alkaneella ammattilaisuralla. Häneltä löytyy entuudestaan kaksi kolmossijaa LETAS-kiertueelta, vuosilta 2012 (Hill Side) ja 2013 (Sundsvall). Plakkarissa on myös yksi kakkostila Nordea Tourin (nykyään Swedish Golf Tour) turnauksesta viiden vuoden takaa.

Viime kausi oli Henrikssonille iso pettymys naisten Euroopan kiertueella, jonne hänellä ei ole tällä hetkellä varsinaista kategoriaa. Suunnitelmat ovat nyt LETAS-kiertueella, jonka rankingin viisi parasta saa syksyllä kortin LET:lle kaudeksi 2018. Voitto Sveitsissä pönkittää luonnollisesti hänen mahdollisuuksiaan nopeasta paluusta pääkiertueelle.

”Huonon kauden jälkeen näytti siltä, että olen pitkälti villien korttien varassa. Kilpailun voittaneena pääsen nyt varmuudella pelaamaan kaikki LETAS-kiertueen turnaukset.”

Tiia Koivisto (+14) sijoittui Gams-Werdenberg Golf Clubilla käydyssä kilpailussa 48:nneksi, muut suomalaiset karsituivat kolmannelta kierrokselta.