15.–22.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Leppoisa sunnuntaikierros ja kotikenttäetu toivat ensimmäisen PGA Tour -voiton 233:nnella yrittämällä

Jason Kokrak tulee nousemaan maailmanlistalla pienen ajan sisällä toistamiseen top 50:een. Kuva: Getty Images

Voiton myötä irtosi paikka myös kevään Mastersiin, syys-Mastersin lippu olikin jo plakkarissa.

Pelitahti on usein iso puheenaihe PGA Tourilla ja se myös nousi yhden ryhmän osalta keskiöön Las Vegasissa käydyn CJ Cupin neljäntenä päivänä. Kun sunnuntain toiseksi viimeisessä ryhmässä pelannut Jason Day joutui keskeyttämään niskavamman vuoksi jo alkurei’illä, oli Jason Kokrakilla ja Xander Schauffelella tiedossa hidas kierros.

Kaksikko päätti ottaa kolmen pelaajan ryhmien takana loput 16 reikää leppoisasti ja käppäillä ikään kuin millä tahansa klubigolfkierroksella. Siinä samassa kummankin peli kulki niin suotuisasti, että Kokrak (-20) vei lopulta voiton ja Schauffele sijoittui kakkoseksi.

”Liikuimme vähän kuin vanhan miehen askelin, kun tiesimme, että tästä on tulossa pitkä päivä. Juttelimme matkan varrella kaikenlaista ja pysähtelimme välillä. Tilanne selvästi ruokki meitä, ja se näkyi tuloksessa”, kaksi lyöntiä Kokrakille hävinnyt Schauffele kertoi.

Päätöspäivän kovimman tuloksen, 64, pelannut voittaja sai etua myös siitä, että kisa-areena Shadow Creek on tavallaan hänen kotikenttänsä. Shadow Creekin omistava MGM Resorts toimii Kokrakin sponsorina ja hän on viettänyt paljon aikaansa Tom Fazion luomuksella.

”Tämä tuntuu ihan kodilta. Olen pelannut täällä niin monta kertaa, että voin sanoa tuntevani kentän”, Kokrak sanoi.

Kanadassa syntynyt, mutta Ohiossa asuva yhdysvaltalainen sai odottaa ensimmäistä voittoaan kymmenennen PGA Tour -kautensa alkumetreille. Väliin mahtui 232 yritystä.

Kokrakin, 35, peliä ilmensi sunnuntaina virheettömyys. Sitä se oli pitkään myös Schauffelen kohdalla, kunnes hän teki kohtalokkaan oloisen bogin par-viitosella, 16. reiällä.

Vajaat 1,8 miljoonaa dollaria ansainnut Kokrak oli jo varmistanut paikan ensi kuun Masters Tournamentiin yltämällä vuonna 2019 kiertueen finaaliturnaukseen Tour Championshipiin. Voitto toi paikan nyt myös kevään 2021 Mastersiin, joten hänelle on luvassa kaksi visiittiä Augustaan viiden kuukauden sisällä.

Englannin Tyrrell Hatton (-17) jakoi parhaana eurooppalaisena kolmannen sijan kisaa kolmen kierroksen jälkeen johtaneen Russell Henleyn kanssa. Pohjoismaalaisista, Norjan Viktor Hovland (-8) oli 12:s.

Vuodesta 2017 Etelä-Koreassa Jejun saarella pelattu CJ Cup siirtyi täksi kaudeksi Yhdysvaltoihin maan tiukan koronapolitiikan vuoksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje