27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Lee Westwood antaa alkutahdit Euroopan joukkueelle

Graeme McDowellilla ei vielä ole kokemusta Ryder Cupin voittamisesta. Syksyllä 2008 Eurooppa hävisi selvin luvuin vierasottelun. © Getty Images

Viiden

Lee Westwood ja Martin Kaymer antavat alkuvauhdit Euroopan nelipallopeleille perjantaina. Vastassa on ennakkoon USA:n pelityyliltään varmasti värikkäin pari Phil Mickelson & Dustin Johnson.

Vaikka Johnson on Ryder Cupissa rookie, lukeutuu hän etukäteen ajatellen joukkueen runkomiehiin kuten luonnollisesti Mickelsonkin.

Dustin

”Lee kysyi minulta, saisiko hän pelata ensimmäisessä ryhmässä päästen vielä lyömään kisan avauslyönnin. Minusta hänellä oli tähän pyyntöön Tourin ykkösmiehenä hyvä peruste”, kertoi Colin Montgomerie järjestelystä.

Kun pelimuotona on nelipallo, nähdään ottelussa jo varmasti alkureiíltä aggressiivia avauksia ja pieniä riskinottoja lähestymisissäkin tilaisuuden sitä tarjotessa. Dustin Johnsnon jättää Mickelsoniakin avauksillaan, nelikon lyhin on useimmissa avauksissa suurella todennäköisyydellä Kaymer.

Eurooppalaiset ovat ottelussa niukasti ennakkosuosikkeja, mutta jenkit saadessaan hurmion päälle ovat erittäin vaikeasti voitettavissa.

Toisessa ottelussa kohtaavat Rory McIlroy& Graeme McDowell-Stewart Cink& Matt Kuchar.

Pohjois-Irlannin parivaljakko on selvä suosikkki toisessa ottelussa, he ovat pelanneet paljon yhdessä ja sijoittuivat edellissyksyn World Cupissa kakkosiksi. Kuchar on pelannut loistokauden. Ryder Cup-debyyttiinsä hän saa samassa yliopistossa opiskelleen Stewart Cinkin jonka kausi on ollut tasainen, mutta kärkisijat ovat puuttuneet.

Kolmanteeen Englannin pari Ian Poulter&Fisher saavat vastaansa Tiger Woodsin ja Steve Strickerin. Tämä on ainoa peli jossa USA:n pari lähtee otteluun suosikkina. Woods ja Stricker saivat hirmuisen flyytin päälle edellisvuoden Presidents Cupissa. Neljä peliä, neljä voittoa. Poulter ja Fisher ovat olleet hieman varjossa viimeisten viikkojen aikana. He voivat kuitenkin otteen saadessaan kyykyttää kokenutta jenkkiparia jopa selvin luvuin.

Ankkuriparin Euroopalle muodostavat Padraig Harrington&Luke Donald, vastustajat ovat ensikertalaisia, Jeff Overton& Bubba Watson. Tämä peli on ennakkoon selvintä kauraa, sillä Overtonilla ja Bubba Watsonilla molemmilla pelikokemus Euroopassa on varsin vähäistä. Corey Pavinilta yllätysveto. Päättyi ottelu miten tahansa, oletettaavaa on, että Overton ja Watson saavat iltapäiväksi lepovuoron

Mikäli ottelut menevät käsikirjoituksen mukaan, johtaisi Eurooppa aamupäivän jälkeen 3-1. Reikäpelit ovat hyvin yllätyksellisiä, joten numerot voivat olla myös toisinpäin.

Eurooppalaisista vasta iltapäivällä pääsevät peliin Francesco Molinari, Edoardo Molinari, Peter Hanson ja Miguel Angel Jimenez. USA:n pelaajista yllättävin lepääjä on Jim Furyk. Myös Pavin on ilmoittanut päästävänsä kaikki 12 pelaajaa jo perjantaina kehiin. Tämä lupaa peliä siis Rickie Fowlerille, Hunter Mahanille ja Zach Johnsonille.

Graeme McDowell uskoo hyvän draivaamisen tuovan tulosta

GraemeGraeme McDowell oli ennen kesäkuun alun Walesin avoimia vain yksi arviolta 20:sta pelaajasta jotka kisailivat supertähtien vanavedessä paikoista Ryder Cupiin. Pohjois-Irlantilasen sijoitus kisan puolivälissä oli 27:s, eikä mikään viitannut siihen, että hän tekisi hypernousun voittoon. Viikonloppu muutti tyystin kuviot, McDowell löysi hurjan vireen ja nousi yhteistuloksella 15 alle selkeään voittoon.

”Menestys ruokkii menestystä. Celtic Manorista sain hyvän itseluottamuksen Pebble Beachiin, ensimmäisenä eurooppalaisena sitten Tony Jacklinin (1970) US OPenin voittanut McDowell painotti Walesin avointen luomaa henkeä.

”Kenttä on uskomattomassa kunnossa, se on varsinkin karheikkojen osalta aivan erilainen kuin kesällä. Nyt ne ovat tuuheita, jos sinne joutuu, tulee varmasti ansaitusti vaikeuksia. Toisaalta väylillä ja viheröillä on paljon suuria kohteita joihin tähdätä. Hyvä draivaaminen on aina arvossaan, mutta täällä erityisesti sillä on tavallistakin suurempi merkitys”, McDowell ennakoi.

Rory McIroyn kanssa nelinpelejä ja nelipalloja oletettavasti pelaava McDowell saa suurella todennäköisyydellä työkomennuksen jo perjantaiaamun nelipallo-otteluun. Pohjois-irlantilaiset olivat voittaa World Cupin loppuvuodesta 2009, mutta joutuivat tuolloin taipumaan niukasti Molinarin veljesparille.

Eurooppa vedonlyöntitoimistojen suosikkina

Eurooppa on edelliskertaisesta tappiostaan huolimatta selkeä suosikki. Kaikki kansainväliset toimistot antavat euroille kertoimen joka on reilusti alle kahden. Befairilla Eurooppaan luottavat saivat torstaina kertoimen 1,68, USA:n vastaava luku oli 2,96. Tasapelin todennäköisyys arvioitiin 13,5 kertoimen suuruiseksi.

Torstaina molemmat joukkueet aloittavat viimeiset harjoituskierrroksensa klo 08.00 paikallista aikaa kahdelta eri tiiauspaikalta. Ryder Cupin avajaiset pidetään jo kelllo 15.00 ( klo 17.00 Suomen aikaa.)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje