[10][12]

[10][12]
Kilpagolf - Nordic League

Ruuskalle jo kauden viides top 10 -sijoitus Nordic Liigassa − "Yksi kova kierros jäi tekemättä"

Luotettavasti pelaava Lauri Ruuska on Pohjoismaiden kiertueen rankingissa neljäntenä. Kuva: Swedish Golf Tour

Päätöskierroksen kaksi tuplabogia veivät mahdollisuuden taistella sijoituksesta kolmen joukkoon.

Lauri Ruuskan mainiot otteet saivat jatkoa Linköpingin eteläpuolella Vesterby Golfissa päättyneessä Nordic Liigan kilpailussa. Hän pelasi turnauksen kolmannella kierroksella tuloksen 69, ja päätyi lopulta jaetulle seitsemännelle sijalle.

Kokonaistuloksen 204 (-9) pelannut Ruuska teki perjantaina kaksi nopeaa birdieä kierroksen alussa. Nelosella lipsahtanut tuplabogi ei liiemmin jäänyt vaivaamaan Tarinagolfin pelaajan mieltä hänen taisteltua heti perään kolmen birdien suoran.

Kentän 12. reikä oli kahtena ensimmäisenä päivänä Ruuskalle suotuisa, mutta tällä kertaa hän joutui vastaanottamaan tällä par-viitosella kierroksen toisen tuplabogin. Sisuuntunut Ruuska iski saman tien kaksi peräkkäistä birdieä, mutta tämän pidemmälle kiri ei riittänyt.

”Mielenkiintoinen kisa oli siinä mielessä, että melko lyhyt ja helppo kenttä oli viritetty loistavasti. Kenttä oli todella kova ja nopea kaikilta osin, mutta myös palkitsi hyvin hyvistä lyönneistä. Pelasin aika tasapaksun kohtalaisen kisan, josta jäi yksi kova kierros tekemättä, jotta olisi voinut kärkeä uhata”, Ruuska kertoi.

”Tänään birdiejä kyllä riitti hyvään kiriin, mutta tuplia ei vaan yksinkertaisesti saisi tehdä. Peli on kuitenkin tasaisen vahvaa kaikilta osin, joten tästä on helppo jatkaa eteenpäin ensi viikoksi Tanskaan. Pitää vaan löytää keino puristaa kaikki mehut koneesta ulos, jotta voitto olisi mahdollista!”

Ruuska jäi Landeryd Mastersissa kisaa jo 36 reiän jälkeen johtaneesta isäntämaan Robin Peterssonista (-18) yhdeksän lyöntiä. Tanskan Marcus Helligkilde (-15) ja Ruotsin Adam Blommé (-12) täydensivät kärkikolmikon.

Landeryd Mastersissa ei ollut mukana muita suomalaisia.

Seitsemäs tila merkitsi luotettavasti pelaavalle Ruuskalle jo kauden viidettä top 10 -sijoitusta kuudessa turnauksessa. Näistä kolme on top-kolmosia. Ruuska löytyy Nordic Liigan GolfBox Road to Europe -rankingista neljänneltä sijalta. Ykkösenä jatkaa Tanskan Jeppe Pape Huldahl.

Koronan takia tänä vuonna on Nordic Liigassa erityisjärjestely Challenge Tourin korttien suhteen. Rankingin kolme parasta saa CT-kategorian, mutta järjestyksessä 1. = 13 kategoria, 2.= 14 ja 3.= 15.

”Kaikki nämä parantaisivat omaa nykyistä kategoriaa 16, joten panosta riittää. Rankingin neljän kärki on tällä hetkellä aika selkeä ja kaikki kovia pelureita, joten uskon että tulee kova kisa”, Ruuska sanoi.

Normaalikausina NL-rankingin viisi parasta saa hyvän CT-kategorian.

Nordic Liigan kisat jatkuvat ensi keskiviikkona Tanskan Esbjergissä. Tähän turnaukseen suomalaisista osallistuvat Ruuskan ohella myös Juuso Kahlos ja Linus Väisänen.