Lauri Alakuijala teki kaikkien aikojen ensimmäisen hole in onen Speedgolf Tourilla – ”Itsehän en ehtinyt sitä lyöntiä katsella” - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Lauri Alakuijala teki kaikkien aikojen ensimmäisen hole in onen Speedgolf Tourilla – ”Itsehän en ehtinyt sitä lyöntiä katsella”

Lauri Alakuijala tuuletti hienoa speedgolf-holariaan Tapiola Golfissa. Kuva: Aarni Nordqvist

Juniorina ikäluokkansa parhaimmistoa ollut Alakuijala piti golfista parinkymmenen vuoden tauon, mutta löysi kipinän lajiin uudelleen speedgolfin kautta.

Lauri Alakuijala onnistui keskiviikkona tempussa, johon kukaan ei ole koskaan aiemmin Suomessa pystynyt: tuli tehneeksi kaikkien aikojen ensimmäisen hole in onen speedgolfin virallisessa kilpailussa. Hieno suoritus näki päivänvalon Espoossa Tapiola Golfin kentän 119-metrisellä 13. reiällä, jossa hän käytti mailanaan rautakasia.

Se oli mukana olleista mailoista ainoa vaihtoehto, sillä speedgolfissa saa olla maksimissaan seitsemän mailaa. Rautakasi on Alakuijalalle kyseisellä matkalla normaalisti liian järeä maila, mutta hän otti neuvokkaasti hieman alempaa gripistä kiinni ja antoi mennä.

”Osuma oli aavistuksen ohut, mutta silti ihan hyvä. Itsehän en ehtinyt sitä lyöntiä katsella, eikä ollut hajuakaan, että se meni sukkana sisään, mutta olihan mahtava fiilis”, Alakuijala iloitsi.

Speedgolfissa ei tunnetusti hukata sekunteja omien lyöntien ihailemiseen, joten Alakuijala otti välittömästi jalat alleen, kun Callawayn Chrome Soft -pallo oli lähtenyt lavasta. Holarilla oli kuitenkin silminnäkijä, tai oikestaan kuulija ja vieläpä aitiopaikalla.

”Satuin juoksemaan vastaväylällä, kun näin pallon tulevan hienossa kaaressa. Aloin sitten valmistautua omaan lyöntiini, kun kuulin kolahduksen reiässä”, kilpailun voittanut Jari Pitkälä sanoi.

”Etsin hetken palloa viheriön edestä vesiesteestä ja sitten menin katsomaan, onko se griinillä olevassa painaumassa vai menikö pitkäksi. Matkalla tajusin kurkata reiästä ”, Alakuijala kertasi tapahtunutta.

”Garminissa syke nousi sekunnissa oranssista punaiselle, kun näin pallon reiässä. Menihän siinä muutenkin kaikki vähän sekaisin, kun tuo lyönti pyöri mielessä. Tällaiseen on vaikea valmistautua etukäteen, että miten tuosta jatkaisi normaalisti. Seuraavan väylän jälkeen tajusin vaihtaa pallon, ja holaripallo saa kunniapaikan Tapiola Golfin klubin seinältä.”

Kilpailussa neljänneksi sijoittunut Alakuijala kertoi hole in onen jälkeen askeleen tuntuneen hetken kepeämmältä, mutta muuten juoksu oli hänen mielestään vähän raskaan oloista.

”Kokonaisuudessaan peli oli tänään vuoristorataa. Putti oli eniten kateissa liukkailla viheriöllä”, hän jatkoi.

Kyseessä oli Espoo Ringside Golfia edustavan Alakuijalan ensimmäinen hole in one kävellenkin pelatut kierrokset huomioiden. Hän on ollut speedgolf-kuvioissa mukana 1,5 vuotta, jolloin mies teki varsinaisen paluun golfin pariin.

”Pelasin vuodesta 2000 lähtien golfia kierroksen tai kaksi vuodessa, kunnes syksyllä 2019 sain toteutettua kestävyysurheilu-unelmani suorittamalla Norseman Extreme Triathlonin. Sen jälkeen speedgolf vaihtui päälajiksi ja vei heti mennessään.”

Alakuijala kilpaili golfissa juniorina tosissaan, ja oli 18-vuotiaana kotimaassa ikäluokkansa kymmenen parhaan pelaajan joukossa. Hän on comebackinsa jälkeen tehnyt uutta tuttavuutta myös ”tavalliseen” golfiin, mutta speedgolf pysyy kuitenkin 42-vuotiaan espoolaisen ykkösjuttuna.

Tapiolan speedgolf-kilpailun jälkeen palkintojenjaossa nautittiin luonnollisesti kuohuvat juomat hole in onen kunniaksi.

”Sehän on hyvä palautusjuoma speedgolfin jälkeen” Alakuijala naureskeli.

Neljännellä sijallaan Alakuijala jakoi parasta sijoitustaan pelaamissaan Speedgolf Tourin kilpailuissa. Hän kertoi, että matkaa lajin suomalaiseen kärkikolmikkoon Mikko Rantaseen, Jari Pitkälään ja Milla Hallanoroon on vielä jonkin verran, mutta työtä tehdään koko ajan eron kaventumiseksi.

Pitkälä otti Tapiolassa niukan ja maukkaan voiton hallitsevasta suomenmestarista Rantasesta erittäin niukalla marginaalilla. Rantasen kierrostulos, 75, oli lyönnin ensin mainittua parempi, mutta Pitkälä kipitteli kentän 55 sekuntia Rantasta nopeammin, aikaan 48,45 minuuttia. Hallanoro (77/57,07) oli kauden avauskisan kolmonen.

Muutos 19.5. kello 20.14: juttuun lisätty Lauri Alakuijalan kommentteja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje