23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Ladies European Tour

Elina Nummenpäälle uran toiseksi paras sijoitus LET:llä

Elina Nummenpää pelasi vahvan kilpailun LET:n Xiamen International Ladies Openissa. Viikonloppu oli kokonaisuudessaan erinomainen, sillä kaikki kuusi suomalaista pelasivat kisassa täydet neljä kierrosta.

Elina Nummenpää (-5) oli paras suomalainen sunnuntaina päättyneessä Naisten Euroopan kiertueen Xiamen International Ladies Openissa Kiinassa. Nummenpää käynnisti kilpailunsa erinomaisella 67 lyönnin kierroksella ja piti asemansa kärjen tuntumassa kirjaamalla kolmena viimeisenä päivänä tulokset 71, 74 ja 71. Lopputuloksissa tamperelainen oli hienosti 11.

Kisan aikana Nummenpää viimeisteli 14 birkkua ja yhdeksän bogia. Kuluvalla kaudella Nummenpää on ennen Kiinan kisaa pelannut vain kolme kilpailua LET:llä, niissä paras sijoitus on 64. Uran paras sijoitus LET:llä on kahdeksas sija Intian kisassa vuonna 2013.

”Ekana päivänä peli oli ihan hyvällä vireellä ja sain hyviä putteja sisään. Seuraavat kolme päivää tulos pysyi kurissa, vaikka putin kanssa oli vähän haasteita. Kärki karkasi siinä. En saanut birdiejä sisään, ja varsinkin kolmas päivä oli henkisesti haastava. Viimeisenä päivänä jaksoin loppuun asti pitää mielen hyvänä, enkä päästänyt itseäni turhautumaan pahemmin”, Nummenpää kertoi.

Tästä nyt käymään kotona ja loppuviikosta sitten jo takaisin Kiinaan Sanyan kisaan. Peruspalikat on hyvällä mallilla ja kivalla fiiliksellä Sanyaan. Kuitenkin kolme hyvää kierrosta ja pienellä petrauksella olisi ollut vielä parempi loppusijoitus.

Kisan voiton otti sitä alusta saakka johtaneen isäntämaan Yuting Shin (-16) nenän edestä Hollannin Anne van Dam (-17) lyönnin erolla. Vaikka voitto lipsahti sivu suun, on 18-vuotiaan Shin kausi LET:llä ollut menestyksekäs, kolmesta kisastartissa plakkarissa on voiton lisäksi kaksi 13:tta sijaa.

Nummenpään takana kisan toiseksi parhaasta suomalaissuorituksesta vastasivat Oona Vartiainen (72-72-70-72) ja Minea Blomqvist-Kakko (71-17-71-73), jotka jakoivat sijaa 21 tuloksella -2.

Ursula Wikström (+3) oli 42. ja Krista Bakker (+4) 46:s. Linda Henriksson (+5) täydensi suomalaisten vahvan kisaviikonlopun 47. sijallaan.

Kokonaisuutena suoritus olikin suomalaisilta jykevä, sillä kaikki kuusi selvittivät tiensä viikonlopun kierroksille ja ansaitsivat pelioikeuden uusimisen kannalta tärkeitä palkintoeuroja.

Kiertue jatkuu kahden viikon päästä niin ikään Kiinassa pelattavalla Sanyo Ladies Openilla. Ilmoittautuneiden listalta löytyy tällä hetkellä Bakkerin, Vartiaisen, Henrikssonin ja Nummenpään nimi. Sen jälkeen ohjelmassa on vielä viisi kilpailua, joskaan kaikkiin suomalaispelaajien kategoria ei oikeuta osallistumaan.

Artikkeliin on päivitetty Nummenpää kommentit klo 14.32.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje