Kuuma putteri siivitti Matilda Castrenin komeasti jatkokierroksille - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Kuuma putteri siivitti Matilda Castrenin komeasti jatkokierroksille

Matilda Castren takoi perjantaina peräti kahdeksan birdieä. Kuva: Getty Images

Kiira Riihijärven LPGA-ura käynnistyi Arizonassa niukalla karsiutumisella.

Matilda Castren kuului toisen päivän onnistujiin Gold Canyonissa Arizonassa jatkuneessa Yhdysvaltain kiertueen kilpailussa. Hän pelasi LPGA Drive On Championshipissä tuloksen 66, ja kiri hienosti kilpailun jatkokierroksille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Castren jakaa kilpailun puolivälissä 53. sijaa kokonaistilanteessa -4. Matkaa kilpailun kärkikolmikkoon on kahdeksan lyöntiä.

Hän takoi perjantaina peräti kahdeksan birdieä, joista viisi tuli jo seitsemän ensimmäisen reiän aikana. Takaysillä Castrenille kirjattiin kolmen birdien ohella kaksi bogia.

Avaintekijä toisen kierroksen onnistumiseen oli laadukas puttipeli. Hän käytti perjantaina putteriaan Superstition Mountain Golf and Country Clubin kentän viheriöillä vain 24 kertaa.

”Sellaisia oikein lyhyitä birdie-putteja ei tänään ollut montaa. Mutta keskipitkiä putteja meni useita sisään”, Castren sanoi.

Vaikka Castren jätti avauskierroksesta vaisun kuvan, sai hän torstain viimeisten reiän onnistumisista virtaa seuraavaan päivään.

”Lopetin ensimmäisen kierroksen hyvin. Tein kolme birdieä neljään viimeiseen reikään. Siitä jäi hyvä fiilis.”

Oikealle painuneet avaukset jättivät hieman säädettävää seuraavalle kierrokselle.

”Pari bogia tuli, kun lyönnit karkasivat oikealle. Mutta tämä oli hyvä rundi, ja tästä lähdetään jatkamaan viikonloppuun”, Castren totesi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Ensiesiintymisensä LPGA:lla tehnyt Kiira Riihijärvi (-2) jäi harmillisesti yhden lyönnin päähän jatkopaikasta. Tuloksen 70 pelanneen debytantin toinen kierros oli poikkeuksellisen kaksijakoinen.

Riihijärvi teki 11 ensimmäisen reiän aikana kuusi birdieä, kaksi paria, kaksi bogia, yhden tuplabogin. Loput seitsemän reikää sisälsivät pelkkiä pareja. Hänen pelinsä jatkuvat ensi viikolla Kaliforniassa.

LPGA Drive on Championshipin kärkipaikkaa jakavat Thaimaan Moriya Jutanugarn, Kanadan Maddie Szeryk sekä Korean Jenny Shin (-12). Eurooppalaisista Ranskan Celine Boutier, Tanskan Emily Kristine Pedersen ja Englannin Georgia Hall (-7) ovat seitsemättä sijaa jakavien joukossa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje