Krista Bakker jättää kansainväliset kilpakentät – jäähyväisturnaus New Yorkissa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Krista Bakker jättää kansainväliset kilpakentät – jäähyväisturnaus New Yorkissa

Krista Bakker pelaa lokakuussa viimeisen kerran Ladies European Tourilla. Kuva: Getty Images

Bakker on kouluttautumassa kiinteistönvälitysalalle.

Ladies European Tourilla pelaava Krista Bakker lopettaa kilpauransa kansainvälisellä tasolla. Bakkerin viimeiseksi LET-turnaukseksi tulee jäämään lokakuun puolivälissä New Yorkissa pelattava Aramco Team Series -kilpailu.

Bakker kertoo, että peliuran osalta mitään ei ole jäänyt hampaankoloon. Nyt oli vain aika kääntää katseet toisaalle ja aloittaa uusi ura kiinteistönvälitysalalla.

”Asunnot ja sisustaminen ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Olen aloittanut työnantajani Bo LKV:n järjestämän kolme kuukautta kestävän koulutuksen. Kun olen suorittanut kokeen hyväksytysti, voin alkaa toimimaan laillistettuna kiinteistönvälittäjänä”, hän kertoo.

Ajatus peliuran lopettamisesta ehti pyöriä Bakkerin mielessä pitkin vuotta, mutta sitovan ratkaisun hän teki vasta syksyn tullen.

”Henkilökohtaiset kilpailut eivät sujuneet uuden tulemisen jälkeen niin hyvin kuin olisin toivonut, mutta se ei vaikuttanut päätökseeni. Olisin vaihtanut alaa, vaikka olisin saavuttanut voittoja. Elämäni on nyt sellaisessa pisteessä.”

Päätös pitää sataprosenttisesti

Uudella tulemisella Bakker tarkoittaa tekemäänsä comebackia ensimmäisen, loppuvuodesta 2019 ilmoitetun lopettamispäätöksen jälkeen. Tuolloin Bakker ehti olla kilpakentiltä poissa vain noin puolitoista vuotta.

”Tällä kertaa päätös pitää sataprosenttisesti kansainvälisen kilpagolfin osalta”, hän vakuuttaa.

Bakker, 28, sanoo, ettei ole kokenut ammattilaisuraa kuluttavana, vaativana kylläkin.

”Jokaisesta hetkestä olen nauttinut, vaikka kyllä golfammattilaisen arki on kovaa työntekoa ja sisältää paljon matkustamista.”

Maailmanlistalla sijalla 475 oleva Bakker sijoittui tänä vuonna Asian Tourin ja LET:n yhteiskilpailussa 20:nneksi, kun huomioidaan pelkästään turnaukseen osallistuneet naiset. Paras LET-saavutus oli Tsekin kisan 30. sija.

Krista Bakker juhli toukokuussa Bangkokissa Aramco Team Series -joukkuekilpailun voittoa Kuva: Neville Hopwood/LET

Bakker kunnostautui tällä ja edelliskaudella kiertueen Aramco Team Series -joukkuekilpailuissa, joissa hän tilastoi kaksi voittoa ja yhden kolmannen sijan. Näissä hän kokosi uransa suurimmat palkintosummat kuitattuaan kahden joukkueturnauksen voitosta yhteensä noin 77 000 euroa.

Parhaina amatöörivuosien saavutuksinaan hän pitää MM- ja EM-joukkuepronssia sekä EM-kisojen henkilökohtaista EM-pronssia.

”Korkealle arvostan myös MM-joukkueturnauksen henkilökohtaisen kisan kakkostilaa heti Lydia Kon jälkeen. Ammattilaiskentiltä ykköseksi nousee viime lokakuussa Espanjassa saavutettu LET:n kilpailun kolmas sija.”

Ladies European Tourilla hän ylsi kymmenen parhaan joukkoon viidesti, ja vuonna 2015 hän otti LET Access Series -kiertueella yhden voiton ja oli kahdesti toinen.

”Ihan kivasti on tullut menestystä ja samalla tavalla määrätietoisesti tavoittelen menestystä myös uudella työurallani.”

”Tour-siskoja” tulee ikävä

Yhdysvalloissa pelaaminen ei ollut koskaan isänsä Karin valmentaman Bakkerin tavoite. Hän kertoo aina halunneensa asua Euroopassa ja toteaa, että Yhdysvalloissa kilpaileminen olisi edellyttänyt muuttoa Atlantin taakse ja toisenlaisen elämäntyylin omaksumista.

Kysymykseen, missä mielestäsi olit eniten maailmantähtiä jäljessä, hän mainitsee puttipelin ja lähestymiset, joilla palloa pitäisi saada viiden metrin sisälle reiästä.

”Myös draivaamisen osalta oli tänä vuonna hakemista, mutta saimme avaukset tässä kauden edetessä kuntoon.”

Kahdeksan vuotta Ladies European Tourilla pelannut Bakker sanoo jäävänsä kaipaamaan kiertueella eniten suomalaisia ”tour-siskojaan”. Golfia hän aikoo intensiivisesti harrastaa jatkossakin ja pitää mahdollisena osallistua aikataulujen salliessa joskus Finnish Tourin kilpailuihin.

”Eikä golfista taida päästä eroon uudessa työpaikassakaan. Täällä tuntuu olevan paljon lajin harrastajia, ja monet sanoivat tietävänsä minut golfturnauksista”, Bakker naureskelee.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje