18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Korhonen neljäs Tsekissä

Mikko Korhonen tarvitsee hyvän sijoituksen Tsekistä tai Tanskasta välttääkseen ET:n karsintojen toisen vaiheen © Getty Images

Valmis

Valmis mies ET:n karsintafinaaliin. Mikko Korhonen vanyi hienosti sunnuntain sisääntulossa &copy Getty Images

Mikko Korhonen pelasi tapansa mukaisesti tasaisen kisan D+D Real Czech Challenge Openissa. Ennen viimeistä sisääntuloa hän oli kymmenentenä, jolloin alkoi tapahtua. Korhonen takoi viimeisen kahdeksan reiän aikana viisi birdietä ja yli kaksinkertaisti ne tulot, jotka olisivat tulleet yhdeksällä parilla.

Korhonen jakoi neljättä sijaa kahden muun pelaajan kanssa ja ansaitsi 8000 euroa. Rahalistalla hän nousi 11 sijaa 37:ksi. Käytännössä hän on varma mies rahalistan 45:n ensimmäisen joukkoon, vaikka Tanskan kisa on vielä käymättä. Neljäs sija sivuaa Korhosen uran parasta saavutusta CT:lla. Roope Kakko oli lopulta 26:s, hän ansaitsi 1344 euroa ja on rahalistalla nyt 45:s.

Kilpailu oli suurta tanskalaisjuhlaa. Anreas Harto voitti, Joachim B. Hansen oli toinen ja Rasmus Hjelm kahdeksas. Rahalistalla juutteja on ennen tourin varsinaiset kisat päättävää Tanskan tapahtumaa 20:n kortin saavan joukossa neljä. Tuo lista tulee vielä muuttumaan ainakin muutaman pelaajan osalta kun Tourin finaaliikisa pelataan Italiassa 24-27.10. Voittaja, riippumatta hänen sijoituksestaan ennen kisaa, nousee varmuudella 10:n ensimmäisen joukkoon listalla ja saa erittäin vahvan kortin ET:lle vuodeksi 2013.

Teemu Tyry

2.pv

Roope

Roope Kakko kävi wedge-ostoksilla toisen kierroksen jälkeen &copy Getty Images

Roope Kakko (71-68) nousi 23 sijaa 25:ksi Tsekissä pelattavassa CT:n kisassa. Kakko on ollut viimeisissä kisoissaan vakuuttava, sijoitukset seitsemäs, seitsemäs ja 15:s kertovat paljon. Perjantaina Kakkko rypisti seitsemän viimeistä neljä alle.

Kakko on neljättä kertaa peräkkäin asemissa, josta voi viikonloppuna nousta vaikka voittoon.

”Lyöminen ei ole ollut mitään timanttista, mutta olen edennyt fiksusti ja hyvällä asenteella. Toisella kierroksella kylläkin katkaisin wedgen, ja jouduin menemään pro-shoppiin ostoksille”, hän kertoi.

Kakko ei ole tuijotellut rahalistasijoituksia .

”En tiedä kuka tai ketkä otetaan listoilta pois ( ainakin Broberg…) . Jos en yllä Tourin finaaliin, sitten pyrin ET:lle kahden karsinnan kautta. Toki finaali on hieno ja sen voittamalla pääsisi lähes varmuudella Tourille. Etenen nyt tätä kisaa, hyvin kun pelaa, niin asioilla on tapana järjestyä”, Kakko filosofoi.

Mikko Korhosen (66-70) tuloskortti oli huomattavasti tasaisempi. Birdejä syntyi kolme, ainoa bogey par-viitosella. Korhonen kommentoi kahden kierroksen jälkeen tapahtumia lyhyesti.

”Voitosta täällä pelataan, on vaan pirun kylmä”.

Kärjessä on Tanskan Andreas Harto (-12).

1.pv

Mikko Korhonen sivusi kauden parasta Challenge Tourin tulostaan 66 Kuneticka Hora-kentällä Tsekissä. Kierrokseen mahtui kuusi birdietä ja 12 paria. Kisaa johtaa Korhosen ja Kakon tavoin viimeisistä paikoista 46:n joukkoon rahalistalla taisteleva Robert Dinwiddie (64).

Roope Kakko kiersi iltapäivällä Korhosen jälkeisessä ryhmässä. Hän sai kierroksen keskivaiheilla kahdeksan reiän jaksossa tehtyä viisi birdietä. Kaksi bogeyta ja yksi tupla nostivat tuloksen lukuun 71, jolla Kakko on 48:s. Molemmille olisi kullanarvoista sijoittua jo Tsekissä ennen viimeistä Tanskan kisaa kympin joukkoon, jotta paikka 46:n ensimmäisen joukkoon rahalistalla toteutuisi.

Tsekin kisassa jaetaan 160.000 euroa, Tanskassa 140.000.

ENNAKKO:

Tsekissä torstaina käynnistyvä CT:n kisa on iso etappi Mikko Korhoselle, joka tarvitsee arviolta 4000-5000 euroa kahdessa viimeisessä kisassa noustakseen nykyiseltä 48:lta sijaltaan vähintään kolme pykälää ylemmäs ja täten paitsi Tourin päätöskisaan, myös ET:n karsintafinaaliin.

Korhonen on pelannut huipputasaisen kauden, keskimääräinen sijoitus on uran paras (22,15). Top-ten sijoituksia hän on kerännyt kolme. Ainoa, mutta hyvin merkittävä karsiutuminen tuli Kazakstanissa jossa jaettiin kauden toiseksi suurimmat rahat.

Päästäkseen 45:n joukkoon hänen pitää mielellään saavuttaa ainakin yksi top-10 sijoitus. Kymmenes sija Tsekissä tuottaa 3520 euroa. Eroa 45:na olevaan Roope Kakkoon on nyt 2337 euroa, Robert Dinwiddie (46.) on ansainnut 1437 euroa Korhosta enemmän.

46. sija saattaa riittää, sillä listalla kolmantena kummitteleva Kristoffer Broberg on jo poistunut Tourin vahvuudesta saatuaan kolmen voiton myötä kortin ET:lle kesken kauden.

Roope Kakko on ollut vahvassa syysvireessä, kolmessa viimeisessä kisassa hänellä on sijoitukset seitsemäs, seitsemäs ja 15:s. Sekä Korhonen että Kakko saivat ET:lle kortin kauden 2010 karsintafinaalista.

CT:n kauden 2012 viimeinen tavallinen kisa pelataan seuraavalla viikolla Tanskassa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Hans Biström says:

    Eikö myös Magnus A Carlsson, joka on 2.na CT-listalla, poistetaan vuoden lopussa. Hänhän on varmistamassa itselleen vielä kovemman kategorian ET:lle 2013, Hän on tällä hetkellä sijalla 90 Dubai-rankingilla, siis vähän Ilosen jäljessä. Siis riittääkö peräti sija 47? terv Hasse