[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - Nordic League

Kolme suomalaista top 5:een Nordic Liigan finaalikisassa – lujaa kirinyt Ruuska jäi niukasti tavoitteestaan

Kattavamman CT-kategorian lunastaminen jäi Lauri Ruuskalta lopulta neljän lyönnin päähän. Kuva: Tomi Natri

Juuso Kahlos oli Öölannissa Visbyn turnauksen tapaan paras suomalainen.

Ruotsissa Öölannin saarella pelattu Nordic Liigan finaaliturnaus päättyi suomalaisittain kaksijakoisissa tunnelmissa: neljästä mukana olleesta pelaajasta kolme venyi kisassa viiden parhaan joukkoon, mutta koko kauden tasokkaita otteita esittänyt Lauri Ruuska (-12) jäi rankingissa yhden sijan päähän Challenge Tourin hyvästä kategoriasta.

Ruuska lähti Lindbytvätten Tour Final -kilpailun viimeiselle kierrokselle kaksi lyöntiä johdossa olleesta Ruotsin Mikael Lindbergistä. Pelin henki oli selvä: Tarinagolfin pelaajan oli noustava kisan voittoon tai yksin toiselle sijalle saavuttaakseen tavoittelemansa CT-kategorian 15.

Hänelle kasaantui Ekerum Golfklubbin kentän etuysillä hyvän alun jälkeen ongelmia tuplabogin ja kahden bogin muodossa. Ruuska ei tästä lannistunut vaan käynnisti hurjan loppukirin jälkimmäisellä kenttäpuoliskolla taistellen rei’illä 11–15 viiden birdien suoran. Takaysin kuudes birdie syntyi kierroksen päätteeksi, ja sisääntulon hienoksi tulokseksi kirjattiin 30.

”Oli tosi monivivahteinen kisa. Viisi ysiä huippugolfia, mutta sitten kaksi huonoa, mikä vei mahdollisuudet voittoon. Pitää olla kuitenkin tyytyväinen päivän taisteluilmeeseen takaysillä”, Ruuska sanoi.

Vahvasta venymisestään huolimatta kilpailussa neljänneksi sijoittunut Ruuska jäi tavoitteestaan neljän lyönnin päähän. Hän pystyi kampeamaan rankingissa Ruotsin Joakim Wikströmin edelle sijalle, mutta Tanskan Jeppe Pape Huldahlin syrjäyttäminen kokonaiskilpailun top 3:sta olisi vaatinut 1631 rankingpistettä enemmän.

”Kausi oli kokonaisuudessaan hyvä, mutta tietenkin harmittaa, että voitto jäi uupumaan. Kauden keskiarvo Nordic Liigassa parani kuitenkin kahdella lyönnillä ollen 69,5, joten se on iso askel kehityksessä. Lähelle jäi kolmossija rankingissa, mutta sille ei voi mitään. Pitää vain pelata entistä paremmin tiukoissa tilanteissa.”

Juuso Kahlos oli tyytyväinen loppukauden otteisiinsa. Kuva: MoreGolf Mastercard Tour

Ruuska kokosi 13 kilpailussa kahdeksan top 8 -sijoitusta, joista viisi oli top-kolmosia. Ainoaksi puutteeksi jäi voitto, joka oli hänen ulottuvillaan kuluneella kaudella useampaankin otteeseen. Tämän kynnyksen ylittämiseksi on vain yksi resepti, jonka Ruuska itse kommenteissaan paljasti.

Hänen ainoa voittonsa Nordic Liigassa on syksyllä 2017 käydystä Uppsalan turnauksesta.

Öölannin kisan parhaaksi suomalaiseksi nousi syyskuun lopussa pelatun Visbyn kisan tapaan Juuso Kahlos (-14). Kolmanneksi sijoittunut pickalalainen hävisi voiton vieneelle ja paljon ET-kokemustakin omaavalle Tanskan Lasse Jensenille kahdella lyönnillä.

”Akut oli aika lopussa. Himmerlandissa (edellinen kisa) jo vähän jännitti että miten jaksan tämän kilpailun. Peli oli kaikin puolin stediä ja sain putteja uppoamaan”, Kahlos sanoi.

”Todella tyytyväinen olen kauden lopetukseen. Hyvillä mielin voi jättää mailat hetkeksi varastoon.”

Matias Honkala pelasi lokakuussa kaksi hyvää turnausta Nordic Liigassa. Kuva: Janne Tarmio

Kahlos toivoo pääsevänsä pelaamaan ensi kaudella Challenge Tourin kisoja, mihin hän tulee tarvitsemaan villejä kortteja. Vuoden 2021 tavoitteenaan hänellä on vahvistaa CT-kategoriaa saadakseen siten paikkoja mahdollisimman moneen haastajakiertueen turnaukseen.

Matias Honkala (-11) täydensi tuhtia suomalaispanosta jaetulla viidennellä sijallaan.

”Oli ihan hyvä kisa, tietenkin aina voisi pelata pikkuisen paremmin. Kausi on ollut kauttaaltaan melko vahvaa tekemistä. Ensi vuoden tähtäimenä olisi nousta vähintään Challenge Tourille”, hän sanoi.

Honkala otti Nordic Liigan talvisarjassa kolmannen sijan heti ensimmäisessä ammattilaiskilpailussaan. Kausi sujui pääosin kotimaassa, mutta lokakuun kaksi NL-kisaa olivat onnistuneita. Viime viikon Race to Himmerland -turnauksessa Honkala (11:s) jäi niukasti top 10:stä.

Kisan neljäs suomalainen, Linus Väisänen (+9) oli 46:s.

Nordic Liigan pistetilaston ykkönen oli Öölannin finaaliturnauksessa toiseksi sijoittunut Ruotsin Mikael Lindberg (-15). Tanskan Marcus Helligkilde sijoittui kokonaiskilpailussa kakkoseksi.