Kilpagolf - Nordic League

Kolme suomalaista Nordic Liigan kilpailun voittokahinoihin

Matias Honkala otti pitkän askeleen kohti kärkeä. Kuva: Getty Images

Vahvaa nousua tehnyt Matias Honkala oli lauantain parhaimmistoa Empordan Links Coursella.

Suomalaisten pelaajien asetelmat näyttävät hyviltä Gironan seudulla Espanjassa meneillään olevassa Nordic Liigan talvisarjan avausturnauksessa. Kolmikko Ilari Saulo, Casper Simberg ja Matias Honkala (-6) jakaa viidettä sijaa ennen kilpailun viimeistä kierrosta

Parhaassa iskussa triosta lauantaina oli Honkala, joka jakoi Emporda Golf Clubin Links Coursella päivän toiseksi parasta tulosta, 67.

Viisi birdieä ja yhden bogin tehnyt Honkala sijoittui viime vuonna yhdessä NL:n talvisarjan kisassa kolmanneksi. Kauden kohokohtansa hän koki heinäkuussa Itävallassa pelatussa Challenge Tourin kilpailussa, jossa tuli niin ikään kolmas tila.

Avauspäivän jälkeen kärkipaikkaa jakanut Saulo käytti Forest Coursella pelaamaansa kierrokseen 72 lyöntiä, Simberg laittoi samalla kentällä lyönnin verran paremmaksi.

Suomalaiset ovat GolfStar Winter Series I -kilpailun johtoon noussutta John Axelsenia (-9) kolme lyöntiä perässä. Toinen tanskalainen, Christoffer Bring hengittää maanmiehensä niskaan tilanteessa -8.

Lauri Ruuska (-3) jakaa 36 reiän jälkeen 14. sijaa, Rasmus Karlsson (-2) on kolme sijaa alempana. Muut suomalaiset karsiutuivat.