Koepkan maailmanlistasijoitus olisi käsittämättömän korkea pelkillä major-turnauksillakin - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World ranking

Koepkan maailmanlistasijoitus olisi käsittämättömän korkea pelkillä major-turnauksillakin

Brooks Koepka syttyy parhaimmilleen major-kilpailuissa. Kuva: Getty Images

Brooks Koepka on sanonut, että pelaaminen majoreissa on hänelle kaikkein helpointa. Tilastoja silmäillessä tätä lienee tarpeetonta kiistää.

Jokainen huippugolfia viimevuosina seurannut on laittanut merkille, että yhden pelaajan nimi esiintyy majorissa kuin majorissa tuloslistan yläpäässä. Kyseessä on tietenkin Brooks Koepka, joka on haalinut reilun kahden vuoden sisällä neljä major-voittoa.

Viime sunnuntaina Openin viimeisellä kierroksella Koepkan kiri jäi piippuun, mutta se ei estänyt häntä ottamasta jälleen yhtä hatunnoston arvoista sijoitusta; yhdysvaltalainen jakoi Royal Portrushissa neljännen tilan Lee Westwoodin kanssa.

Kokonaisuus huomioiden golfin maailmanlistan ykkönen oli tälläkin kaudella kirkkaasti paras major-pelaaja saavutettuaan kolmessa muussa turnauksessa yhden voiton ja kaksi kakkossijaa.

Koepka on pelannut toukokuun puolivälistä lähtien kuusi turnausta, joista puolet on PGA Tourin tavallisia kilpailuja. Näissä hänen sijoituksensa ovat olleet 50:s, 57:s ja 65:s. Tältä pohjalta on helppo uskoa, että Koepka – kuten hän Open Championshipin alla kertoi – harjoittelee vain major-kilpailuihin, ja pystyy niissä ”huononakin viikkona top 10 -sijoitukseen”.

Rankingin paalupaikkansa Koepka on hankkinut pitkälti majoreista saamillaan pisteillä, joita hänellä on koko potista 67,8 prosenttia. Jos Koepka syttyy harjoittelemaan ainoastaan majoreita varten, on aiheellista leikkiä ajatuksella: entä jos hän pelaisikin pelkkiä major-turnauksia?

Sillä ei olisi kovinkaan dramaattista vaikutusta Koepkan ranking-sijoitukseen, sillä kahden viimeisen vuoden majorit ovat tuottaneet Challenge Tourilla aikoinaan kunnon lähtölaukauksen uralleen saaneelle pelaajalle kunnioitettavat 342,38 pistettä.

Vain neljä muuta pelaajaa on koonnut enemmän pisteitä, ja kun kyseinen potti jaetaan OWGR:n (Official World Golf Ranking) sääntöjen mukaisesti kahden vuoden pisteidenkeruuperiodin minimijakajalla eli luvulla 40, saadaan Koepkan keskiarvoksi 8,56.

Se merkitsisi sitä, että hän olisi pelkät kahden vuoden major-kilpailut huomioiden maailmanlistalla sijalla kaksi heti Dustin Johnsonin jälkeen!

Tämä kertoo samalla, miten suuri painoarvo majoreilla on, kun otetaan huomioon, että samaisessa vertailussa usealla tähtipelaajalla on kyseisellä ajanjaksolla tilastoissa yli 50 kilpailua. On myös hyvä muistaa, että Koepkan ”major-pisteet” kutistuvat seuraavien 38 viikon aikana, kunnes vuoden 2020 Masters Tournament on pelattu.

Hurja tilasto, jota Koepkalla tuntuisi olevan varaa parantaakin. Hänhän ei osallistunut loukkaantumisen vuoksi vuoden 2018 Mastersiin, joten pisteet ovat koostuneet vain seitsemästä majorista.

Kenties Koepkan todellakin pitäisi pelata vain pelkkiä major-turnauksia.

Lähde: golf.com

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje