11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Keegan Bradley paras Teksasissa

Jeff Overton otti keulapaikan Teksasin kilpailussa © Getty Images

Keegan

PGA Tour sai taas ensikertalaisvoittajan kun Kevin Bradley nousi hyvin yllättäen kärkiryhmien takaa 1,170 miljoonan dollarin arvoiseen voittoon. Bradley sai kierrokselleen hyvän alun , viimeiset yhdeksän reikää hän teki pelkkiä pareja. Kärkimiesten haparoidessa hän löysi itsensä uusinnasta jossa kukistui toisen ja kolmannen kierroksen jälkeen johtanut Ryan Palmer.

Bradley täyttää viikon kuluttua 25 vuotta. Hän pelasi viimekauden Nationswide Tourilla jossa 14:s sija antoi pelipaikan PGA Tourille.

”Nuoruusvuosieni idoleja olivat Ben Hogan ja Byron Nelson. Olen lukenut paljon historiaa heidän tekemisistään. Tätäkin taustaa vasten Nelsonin nimeä kantavan kisan voittaminen tuntuu täysin uskomattomalta”, Bradley tunnelmoi taiston tauottua.

Olosuhteet kovenivat melkoisesti viikonloppuna. Kakkoseksi sijoittunut Ryan Palmer ja Sergio Garcia johtivat puolivälissä tuloksella 132, kahdeksan alle. Lopullinen voittotulos oli kolme alle. Palmer pelasi kaksi viimeistä 13 lyöntiä enemmän kuin ensimmäisensä.

Sergio Garcian mureneminen oli totaalista. Jo lauantaina niska kyyryssä ja hapan ilme naamallaan edennyt espanjalainen putosi 20:ksi. Puttipelissä ei ollut minkäänlaista luottoa viikonloppuna. Kierrostulokset kertovat oleellisen. 66-66-74-77.

PGA Tourin seuraava kilpailu, The Memorial Jack Nicklauksen isännöimänä käynnistyy torstaina Ohiossa, Muirfield Villagella.Memorial on perinteisesti useimmille huipuille kenraaliharjoitus ennen US Openia.

Tuulen viemää Teksasissa

Sergio

Ryan Palmer ja Sergio Garcia olivat kolme lyöntiä seuraavia edellä ennen lauantain kierrostaan. Kovassa tuulessa Palmer menetti otteensa uloslyönteihin saaden vain kolme väyläosumaa. Garcia takkuili totutusti putteri kädessään, pisin upotettu oli mitaltaan 1,5 metrinen. Tulokset 73 ja 74 toivat takaa-ajajat heidän kantaansa. 14 pelaajaa on nyt neljän lyönnin sisällä.

”Kova tuuli vaikuttaa usein enemmän puttipeliin kuin kenttäpeliin. Jos linja näyttää siltä, että pallon pitäisi tulla oikealta vasemmalle, mutta tuulen takia joudutkin ottamaan linjan toisinpäin, tulee olo pallon päällä epävarmaksi. Tulos jonka lauantaina tein, ei olisi voinut olla yhtään heikompi. Jätin paljon lyöntejä kentälle”, summasi Garcia päiväänsä.

Garcia käytti putteriaan kahtena ensimmäisenä päivänä 27 ja 28 kertaa,lauantaina niitä kertyi peräti 35.

Päivän parhaan tuloksen 67 tehnyt Arjun Atwal nousi kolmanneksi, Japanin Ruiji Imada on neljäs.

3pv.

Sergio

Sergio Garcia pelaa PGA Tourin Irwinkin kilpailua ilman ennakko-odotuksia. Osallistuminen oli sormivamman johdosta viimeiseen asti epävarmaa. Espanjalainen on takonut taululle kahdesti tuloksen 66. Vain Ryan Palmer on pysynyt rinnalla, kolmantena olevat Tim Petrovic ja Scott Pierce ovat kolmen lyönnin päässä. Tuuliset olosuhteet ovat olleet Garcian mieleen.

”Minulla on tunne, että pystyn hallitsemaan suoritukseni vaativissakin olosuhteissa. Toisella kierroksella olin erityisen tyytyväinen draiveihini. Nyt on vain tärkeää pitää mieli positiivisena viikonlopun kierroksilla”, Garcia suunnitteli.

Mediatilaisuudessa esitetyt kysymykset hänen ailahtelevasta puttipelistään saivat espanjalaisen lämpenemään.

”En ole kovinkaan kiinnostunut siitä, mitä muut ihmiset tilastoistani ajattelevat. Haen itseluottamusta siihen osa-alueeseen.Välillä tulee parempia päiviä, toisinaan heikompia. Olen mennyt selkeästi eteenpäin otettuani käyttöön Claw-otteen”, Garcia kuittasi.

Garcia voitti HP Byron Nelson Championshipin samalla kentällä 2004. Kympin joukkkoon hän on pelannut itsensä myös vuosina 1999 sekä 2001.

Palmer ulkoisti päätöksenteon

James

Lauantaina hän saa parikseen Ryan Palmerin, jonka aiemmat esitykset Byron Nelson Championshipissa ovat olleet hyvin vaatimattomia. Niinpä Palmer, hänen valmentajansa Rick Smith sekä caddie JamesEdmondson päättivät, että Edmondson ottaa kentällä ohjakset käteensä.

”Rickin ohjeiden mukaan kerron Ryanille lyönnit jotka hän tilannekohtaisesti tekee kentällä.”, Edmonson kertoi reseptin joka toistaiseksi on toiminut loistavasti.

Palmer on voittanut Tourilla kahdesti. Vuonna 2010 hän pelasi uransa parhaan kauden ansaiten lähes kolme miljoonaa taalaa, sijoitus rahalistalla oli 23:s.

1pv

Jeff

Jeff Overton oli kauden 2010 positiivisimpia ýllättäjiä PGA Tourilla. Hän kolkutteli useasti ovelle, voitto jäi vielä saavuttamatta. Ryder Cupissa Overton näytti taistelijanluonteensa.Avauspelissään hän kukisti yhdessä Bubba Watsonin kanssa parin Donald&Harrington. Kaksinpelissä Overtonin kovuuden edessä kukistui Ross Fisher.

PGA Tourilla voittoa ei ole kuulunut, viikonloppu voi antaa siihen mahdollisuuden. Kauden 13:ssa kilpailussaan Overton on ollut varsin tehoton, vain yksi sijoitus kymmenen joukkoon.

”Toivottavasti tämä kisa kääntää suunnan. Sain upotetttua toisella pelaamallani reiällä par-putin jonka jo kuvittelin missanneeni. Se antoi pelille oikean suunnan. Pelasin tuon jälkeen erinomaisesti, bogeyn uhkaa ei käytännössä tullut, viheriöosumatilaston kärkeen itsensä pelannut (16/18) Overton kertoi.

Jeff Overton juhlii varmuudella viikonloppuna. Hän täyttää lauantaina 28 vuotta. Viimevuoden Byron Nelson Championshipissa Overton oli toinen, siksikin voitto maistuisi varsin makealta.

Kestääkö

Jaetulla kolmannella sijalla kilpailussa on vuoden 2004 voittaja Sergio Garcia, joka jäi sormivaivansa takia pois maanantaina pelatusta British Openin karsinnasta. Valmistautuminen torstain kierrokseen oli varsin poikkeksellinen. Espanjalainen jätti myös harjoituskierroksen väliin ja lähti peliin vanhoilla pohjilla.

”Tein eaglen avausreiälläni, se toi virta peliin. Tämä oli kuitenkin positiivinen yllätys, minulla ei ollut suuria odotuksia”, Garcia myönsi

Hän voitti PGA Tourilla vuosina 2001-2005 kuusi kertaa. Seuraava viisivuotisjakso toi vain yhden ykköstilan, kuluvalla kaudella paras sijiotus on kahdeksas.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje