18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Kaymer säväytti Shanghaissa

Marin Kaymerin tulos 63 on World Tourin kisan voittajien kaikken aikojen paras tulos päätöskierroksella © Getty Images

Marin

Shanghaissa pelattu World Tourin kisa sai varsin toisenlaisen loppunäytöksen kuin kuviteltiin.Viheriöbunkkerista suoran reikään mennyt lyönti seitsemännellä antoi Martkin Kaymerille siivet selkään. 26-vuotias saksalainen teki tuo mukaan lukien yhdeksän birdietä loppuun ja sai tuloksekseen 63. Kaymer missasi jakson aikana metrin mittaisen birdiputin yhdeksiköllä.

”Olen tietysti hyvin tyytyväinen esitykseeni. Näin vasta viimeisellä väylällä sen, mikä on tilanteeni muihiin”, alkukaudesta maailmanlistalla ykkösenäkin piipahtanut Kaymer kertoi. Bunkkerilyöntiä lukuunottamatta saksalainen sai upotella kuuman kenttäpelin johdosta birdieputtejaan varsin lyhyiltä matkoilta.

Hän nousi kilpailussa kahteen kertaan haudan partaalta kärkitaisteluun ja lopulta voittoon joka tuo tilillle yli 800.000 euroa. Kun kolmatta kierrosta oli pelattu viisi reikää, oli Martin Kaymer kaksi yli kierrostaan ja yhteensä viisi alle parin. Päivän viimeiset 13 väylää hän pelasi kuusi alle ja pääsi taas haastajaien joukkoon. Ennen neljännen päivän seitsemättä hän oli ratkaisevan tuntuisesti kuusi lyöntiä Fredrik Jacobsonia jäljessä, loppuveto oli kuitenkin yksi kovimmista joita isoissa kisoissa on nähty.

Voitto oli PGA Chamipionshipin viimevuonna voittaneelle Kaymerille uran kymmenes ET:lla ja koko ammattilaisuran 17:s.

Maailmanlistalla neljänneksi

Martin Kaymer nousi maailmanlistan ykköseksi maaliskuisen reikäpelikisan jälkeen Luke Donaldille kokemastaan finaalitappiosta huolimatta. Pelit alkoivat kuitenkin yskähdelllä kevään edetessä, suurkisoissa Kaymer oli heikko. Kaksi karsiutumista, 12:s ja 39:s sija johtivat siihen, että Donald, Westwood, McIlroy sekä Dustin Johnson ja Steve Stricker menivät listalla ohi. Kaymerin pitkäksi ennakoitu valtakausi jäi vajaan kahden kuukauden mittaiseksil Kaymerin pelin sakkaamisen yhteynä selityksenä on käytetty sitä, että hän on pyrkinyt lisäämään lyöntivalikoimaansa tavaramerkkinsä pienen faden rinnallle drawn.Tähän miestä on motivoinut mm. se, että Masterissa Augustan kentällä hän on kokenut olevansa täysin aseeton sen johdosta, että niin monilla vasemmalle kaartuvilla väylilä hän ei ole saanut mieleensä näkymää oikeasta lyönnistä.

Shanghain voitto nostaa Kaymerin maailmanlistalla neljänneksi ohi Johnsonin ja Strickerin. Loppukauden onnistumiset voisivat johtaa myös McIlroyn ja Westwoodin ohittamisiin. Luke Donald on liian kaukana World Rankingilla sekä Race to Dubai listalla, sillä Kaymer ei osallistu seuraavalla viikolla pelattavaan Singapore Openiin.

McIlroy

McIlroylla oli kaikki mahdollisuudet kisan voittoon vielä sisääntulon alkaessa. Kaksi bogeyta tappoivat mahdollisuudet, loppureikien birdiet nostivat hänet kuitenkin neljänneksi ja Lee Westwoodin ohi maailmanlistan kakkoseksi.

Kiinalaisyleisön suureksi riemuksi heidän nuori pelaajansa, maailmanlistalla 957:na oleva Zhang xin-jun sinnitteli loistavan kolmannen kierroksen (64) jälkeen itsensä lopullisella listalla 13:ksi ja samalla parhaaksi aasialaiseksi.

Fredrik

Fredrik Jacobsonille voiton lipsuminen käsistä oli varmasti pettymys, mutta hän piti kunniallisesti pelillisen ryhtinsä kärkiryhmässä.Kakkostila nostaa ruotsalaista mm. Rdyer Cup-pisteissä ja antaa kaudelle 2012 hyvät lähtökohdat. Paikka kauden kaikkiin henkillökohtaisiin kilpailuihin, myös Mastersiin varmistui kakkostilan myötä.

Temu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje