28.7.–4.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][7]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Kilpagolf - Major - Ryder Cup

Kauden ensimmäinen major pelataan ilman yleisöä, mutta Ryder Cupia kaavaillaan siirrettäväksi

Tommy Fleetwood ja Francesco Molinari olivat ylivoimainen pari 2018 Ryder Cupissa. Getty Images

Mikäli Ryder Cup siirretään, pelattaisiin kisa Euroopassa todennäköisesti vasta 2023.

Kauden ensimmäinen miesten major-turnaus, PGA Championship, pelataan San Franciscossa elokuun alussa. PGA vahvisti eilen maanantaina, että kilpailu tullaan pelaamaan ilman yleisöä.

Etukäteen lippunsa hankkineet katsojat saavat rahansa takaisin.

PGA Championship on kahtena viime vuonna ollut Brooks Koepkan näytöstä. Vuonna 2018 hän ykkönen Bellerive Country Clubilla ja 2019 Bethpagessa. Molemmissa kisoissa voittomarginaali oli kaksi lyöntiä.

Tänä vuonna kisa pelataan TPC Harding Parkissa. Alkuun PGA Championship pelattiin reikäpelinä. Walter Hagen nappasi 1920-luvulla neljä voittoa peräkkäin. Kun kisa on vuodesta 1958 käyty lyöntipelinä, ei yksikään pelaaja ole onnistunut yltämään voittoon kolmesti peräkkäin.

Majorit mitä ilmeisimmin tullaan pelaamaan ilman yleisöä, mutta Ryder Cupin kanssa on toisin. Ainakaan tällä hetkellä ei näytä mahdolliselta avata Ryder Cupia yleisölle edes vielä syyskuussa, joten tiettävästi suunnitelmissa on siirtää kilpailu ensi vuoteen.

Englantilaisen The Guardian -lehden mukaan asiasta on jo neuvoteltu PGA Tourin ja European Tourin kesken ja suunnitelmat ovat pitkällä. Jatkossa kisa tultaisiin näillä näkymin kahden vuoden välein, joten Euroopassa pelattaisiin vasta 2023. Jalkoihin jäisi ainakin Presidents Cup, Yhdysvaltain ja muun maailman joukkueen välinen joukkuekisa, joka huomioarvossa mitattuna on kaukana Ryder Cupin tasosta.

Euroopan seuraavan kotikisan siirtäminen vuoteen 2023 olisi European Tourille hyvin ongelmallista, sillä tapahtuma on elintärkeä kiertueen taloudelle. Koronavirus on ajanut ET:n hyvin ahtaalle. Jos piristysruisketta joudutaan odottamaan vielä kolme vuotta, paljastuu kirstusta pohja vääjäämättä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje