Kalifornian taaksensa jättänyt Matilda Castren lähtee varamiehen kanssa Arizonan valloitukseen - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Kalifornian taaksensa jättänyt Matilda Castren lähtee varamiehen kanssa Arizonan valloitukseen

Matilda Castren joutuu tulemaan kaksi viikkoa toimeen ilman normaalia aisapariaan Jonathan Scottia. Kuva: Juha Hakulinen

Kiira Riihijärvi on saanut Matilda Castrenista heti kämppäkaverin LPGA Tourilla.

LPGA Tourin kauden ensimmäinen täyden osallistujajoukon kilpailu pelataan tällä viikolla Arizonassa. Kilpailun nimi on LPGA Drive On Championship, ja Superstition Mountain Golf & Country Clubilla pelattavassa kilpailussa nähdään sekä Matilda Castren että kiertueella avauskilpailunsa pelaava Kiira Riihijärvi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Castrenin valmistautuminen kisaviikkoon on ollut selkeästi normaalista poikkeava. San Diegossa viimeiset vuodet asunut Castren ja hänen puolisonsa Daniel Moreno muuttivat kisatauon aikana Austiniin, Texasiin.

”Sunnuntaina saatiin viimeiset tavarat ulos kämpästä. On ollut stressaava viikko, ja muutama päivä onkin mennyt vähän flunssassa. Mutta eiköhän tämä tästä”, Castren sanoo.

Muutto ei ollut ainoa asia, mikä Castrenilla on muuttunut. Hänen caddiensa Jonathan Scottin äiti nukkui pois viime viikolla, eikä Scott ole kantamassa Castrenin bägiä tällä eikä ensi viikolla.

”Minulla on espanjalainen Patrick caddiena nyt nämä kaksi kisaa. En juurikaan tiedä kaverista. Oli hirveä kiire löytää joku caddie, ja kaikki tutut olivat jo varattuna muille”, Castren kertoo.

Edellisessä kilpailussaan Singaporessa 48:nneksi sijoittunut Castren on alkuviikon aikana päässyt kiertämään kentän pariin kertaan. Maanantain harjoituskierroksella Castren huomasi heti yhden selkeän asian kentästä.

”Kenttä on aika kovassa kunnossa. Griinit ovat tosi kovat, ja tulee vähän erikoisia pomppuja välillä. Täällä pitää tarkasti miettiä, mihin pallon tiputtaa. Välillä pitää ennen griiniäkin tiputtaa pallo alas, kun varsinkin myötätuuleen pallo pomppii pitkälle.”

Asutaan Kiiran kanssa tällä viikolla yhdessä. Kiva saada suomalainen kämppis.

Castren saa tällä viikolla suomalaista seuraa, kun Kiira Riihijärvi aloittaa LPGA Tour -uransa. Castren on mielissään suomalaisesta kilpasiskosta.

”Asutaan Kiiran kanssa tällä viikolla yhdessä. Kiva saada suomalainen kämppis.”

Arizonasta ja golfista puhuttaessa tulee väkisinkin mieleen PGA Tourin festivaalikilpailu Waste Management Phoenix Open, johon katsojat tulevat golfin katsomisen ohella pitämään kunnolla hauskaa.

LPGA Tour on ottanut tämän viikon kilpailuun mallia sisaruskiertueeltaan, ja fanit ovatkin isossa roolissa kilpailutapahtumassa. Heille on tarjolla livemusiikkia ja olutpuutarhaa rangen lähistöllä, sekä You Glow Girl -teemalla oleva katsomo 17. reiän viheriön vieressä.

144 pelaajan osallistujajoukon kärkinimenä nähdään maailmanlistan kakkosnimi, kotiyleisön ehdottomiin suosikkeihin lukeutuva Nelly Korda. Saman kotiyleisön suosikinviitan voi antaa Lexi Thompsonille, joka käynnistää kautensa tällä viikolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Torstaina käynnistyvässä 1,75 miljoonan dollarin kilpailussa Castren saa kahdelle ensimmäiselle kierrokselle seurakseen Mina Harigaen ja Alison Leen. He lähtevät avauskierrokselle klo 22.39 Suomen aikaa.

Kiira Riihijärven uran avauskierroksilla häntä kirittävät Haeji Kang ja Pernilla Lindberg. Kolmikon lähtöaika on 21.00.

Kilpailun televisiolähetykset tulevat Elisa Viihde Viaplaylta. Lähetykset käynnistyvät puoliltaöin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje