Kahlos ja Kaukinen reikäpelin suomenmestareiksi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

Kahlos ja Kaukinen reikäpelin suomenmestareiksi

Juuso Kahlos saavutti ensimmäisen SM-kultansa Kartanogolfissa. Kuva: Juha Hakulinen

Pickalan Juuso Kahlos ja Sarfvikin Ida Kaukinen ottivat finaaliotteluissaan isonumeroiset voitot Joroisten Kartanogolfissa torstaina päättyneessä reikäpelin SM-turnauksessa.

Kahloksen ja Nokian Aleksi Myllymäen välisessä finaalissa pelattiin todella kovatasoista golfia. Molemmat tekivät ensimmäisen kuuden reiän aikana viisi birdietä, vieläpä samoille rei’ille. Eroa alkoi syntyä etuysin lopulla, kun Kahlos siirtyi 2 up -tilanteeseen. Floridassa yliopistogolfia pelaava Kahlos jatkoi vahvaa peliään myös kentän jälkipuoliskolla, mihin Myllymäki ei kyennyt enää vastaamaan. Loppulukemat kirjattiin lopulta 5/4.

Jo pidemmän aikaa pelinsä kanssa takellellut Kahlos osasi iloita ensimmäisestä SM-kullastaan.

”Ihan loistava fiilis. On ollut hiljaista tässä nyt pari vuotta, intti vähän sotki ja Jenkeissäkin on ollut vaikeaa. Olen tehnyt paljon duunia, ja nyt se työ palkitaan näin upealla tavalla. Olen äärimmäisen tyytyväinen”, tuore mestari kertoi.

”Etuysihän oli ihan maailmanluokan peliä molemmilta. Se lähti jopa vähän käsistä! Kun kaveri pelaa hyvin, niin kyllä siinä kummasti pelaa itsekin paremmin. Ei tule mietittyä yhtään huonoja asioita, keskittyy vain siihen birdien tekemiseen.”

Toista golfin Suomen mestaruuttaan viikon sisällä juhlinut Ida Kaukinen on tällä hetkellä huimassa iskussa. Aulangolla alle 21-vuotiaiden lyöntipelin SM-kultaa voittaneen Kaukisen peruspeli on sellaisella tasolla, että Vuosaaren Isabella Sahlberg jäi vastaantulijaksi.

Ida Kaukinen sai heti perään toiset kultamitalijuhlat, vieressä miesten mestari Juuso Kahlos. Kuva: Juha Hakulinen

Ida Kaukinen sai heti perään toiset kultamitalijuhlat, vieressä miesten mestari Juuso Kahlos. Kuva: Juha Hakulinen

”Pelasin aika varmaa peliä tänään, pareja ja pari birkkua. Toki pari bogiakin tuli. Eilen pelasin parempaa golfia, mutta tämä riitti tänään voittoon. Tekniikka on nyt saatu valmentajien kanssa niin hyvään kuntoon, että luotan nyt peliini paljon enemmän”, finaalivastustajansa numeroin 5/4 päihittänyt Kaukinen sanoi.

Kartanogolfin kisajärjestelyitä on kehuttu koko viikon ajan, eikä syyttä. Kaukiseltakin löytyi pelkkää positiivista sanottavaa joroislaisten vieraanvaraisuudesta.

”Ihan mieletöntä, kun oli niin paljon vapaaehtoisia. En mä ole ikinä ollut missään kisoissa, missä olisi ollut näin paljon vapaaehtoisia. Tosi iso kiitos heille!”

Miesten pronssipeli oli tiukka vääntö Viipurin Golfin Jonne Asikaisen ja Pickalan Otto Vanhatalon välillä. Ratkaisu syntyi lopulta kuudennella jatkoreiällä, kun Asikainen upotti 1,5-metrisen birdieputin.

Naisten pronssimatsissa Tarinagolfin Linda Haara tarrasi mitaliin vahvalla takaysin aloituksellaan, ja kun Archipelagian Ellinoora Moisio teki kolme bogia putkeen, peli oli ohi lukemin 4/2.

SM-reikäpelissä tiedossa nuorten mitalijuhlat

Yksikään ennakkosuosikki ei yltänyt Joroisilla välieriin.

Kaliforniassa vuosikaudet asunut Otto Vanhatalo jahtaa torstaina reikäpelin SM-mitalia Kartano Golfissa. Kuva:  Juha Hakulinen

Kaliforniassa vuosikaudet asunut Otto Vanhatalo jahtaa torstaina reikäpelin SM-mitalia Kartano Golfissa. Kuva: Juha Hakulinen

Nuorten pelaajien vahvat otteet jatkuivat turnauksen puolivälierissä. Nokia River Golfin 20-vuotias AleksiMyllymäki kukisti omassa puolivälierässään kisojen ykkössijoitetun, Golf Pirkkalan HenriLipsasen selkeästi 4/3. Myllymäkeä vuoden nuorempi Pickalan Otto Vanhatalo puolestaan voitti Nordcenterin Rasmus Karlssonin lukemin 2/0.

Keskiviikon ensimmäisessä pelissä Myllymäki hoiteli Dominic Jonesin ja Vanhatalo Ville Kurosen.

Viipurin Golfin Jonne Asikaisen ja Pickalan Juuso Kahloksen välierästä on tulossa tiukka taistelu, jos torstain peleistä voi jotain ennustaa. Molemmat lopettivat puolivälieränsä upeaan eagleen – Asikainen 18. reiällä ja Kahlos ensimmäisellä uusintareiällä.

Välierävaiheeseen pääsyyn on vaadittu neljä voitettua ottelua. Myllymäen resepti voittoputkeen on ollut selkeä.

”Olen saanut käännettyä tiukat matsit kotiinpäin. Aamun peli Dominicia (Jones) vastaan oli todella tasainen, yhden erolla mentiin suuntaan tai toiseen. Iltapäivän pelissä pääsin heti etuysillä 4up-tilanteeseen. Henkka (Lipsanen) kyllä taisteli hyvin, mutta upotin pari hyvää puttia, ja sain hoidettua homman”, Myllymäki sanoi.

Elokuussa San Diego Staten yliopistossa opiskelut aloittava Vanhatalo lähtee päätöspäivän peleihin yksinkertaisella suunnitelmalla.

”Vähemmän bogeja ja enemmän birkkuja!”

Naisten puolivälieriin selvinnyt Sarfvikin Ida Kaukinen on saanut pelinsä oivaan lentoon viime aikoina. Hän voitti viikko sitten alle 21-vuotiaiden SM-kultaa, ja hyvät esitykset ovat jatkuneet myös reikäpeleissä.

”Olen tajunnut pari juttua rutiineista, ja se helpottaa tosi paljon lyöntiin valmistautumista. Ja totta kai SM-kulta toi uutta puhtia peliin”, Kaukinen sanoi.

”Eka peli varsinkin oli hyvää, tein pareja ja muutaman birdien. Toinen matsi olikin sitten vaikeampaa, ehkä vähän väsymystäkin alkoi jo olla, mutta tosi hyvältä tuntuu.”

Kaukisen seuraava vastustaja on Linda Haara. Toisessa välierässä kohtaavat Ellinoora Moisio ja Isabella Sahlberg.

Onko junioreista yllättäjiksi Joroisilla?

Reikäpelin SM-kilpailussa on jäljellä 16 miestä. Isoimmista menestysehdokkaista Henri Lipsanen ja Tuomas Tuovinen etenivät kolmannelle kierrokselle.

Henri Lipsanen kohtaa keskiviikon ensimmäisessä ottelussa Tatu Toivon. Kuva: Juha Hakulinen

Henri Lipsanen kohtaa keskiviikon ensimmäisessä ottelussa Tatu Toivon. Kuva: Juha Hakulinen

Tiistaiaamuna pelatulla ensimmäisellä reikäpelikierroksella nähtiin muutamia isoja voittoja sekä tiukkoja vääntöjä, joissa ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoreikien kautta.

Kisojen ykkössijoitettu, Golf Pirkkalan Henri Lipsanen eteni kolmannelle kierrokselle, joskin voittojen eteen hän joutui tekemään tosissaan töitä.

”Oli tosi kovia vastuksia heti alusta lähtien. Ensimmäisen kierroksen ottelu J-P Savolampea vastaan meni jatkorei’ille, jossa löin bunkkerilyönnin suoraan reikään ja voitin sen turvin. Toinen matsi oli Koiviston Jannea vastaan. Etuysi oli todella tasaista peliä, mutta takaysillä Janne taisi vähän väsähtää”, Lipsanen kommentoi 3/2-lukemiin päättynyttä otteluaan.

”Kenttä on hyvä reikäpelikenttä ja se on myös hyvässä kunnossa. Täällä on todella hyvä meininki ja paljon forecaddieja auttamassa.”

Lipsasen keskiviikon ensimmäinen vastus on varsin tuttu kaveri, Laukaan Peurunkagolfin Tatu Toivo.

”Tämä on nyt kolmas vuosi putkeen, kun pelataan Tatun kanssa vastakkain. Mutta samalla taktiikalla sitä lähdetään pelaamaan. Reikäpelissä voi sattua kaikenlaista, eikä sitä voi oikein ennakoida. Mutta siinä on juuri se reikäpelin hauskuus”, Lipsanen sanoi.

Lipsasen ja Toivon lisäksi 16 parhaan joukossa kokenutta kaartia edustaa Tuomas Tuovinen, joka passitti Atte Rauhalan ja Väinö Viitaharjun kotimatkalle.

Kokeneiden pelaajien lisäksi keskiviikkona pelejään jatkaa vielä useampi juniori-ikäinen peluri. Nordcenterin Dominic Jones ja Nokian Aleksi Myllymäki kamppailevat paikasta kahdeksan joukkoon ja samanlaisessa tilanteessa ollaan myös Pickalan Otto Vanhatalon ja Tawast Golfin Ville Kurosen matsissa.

SM-reikäpeli käyntiin Joroisilla

Mestarisuosikkien joukkoon lukeutuvat Tuomas Tuovinen, Henri Lipsanen, Peter Puhakka ja Jani Perttilä voittivat ensimmäisen kierroksen ottelunsa.

Henri Lipsanen (oik.) sai tunnustaa 2014 finaalissa Tuomas Tuovisen paremmakseen. Miten käy tänä vuonna? Kuva: Juha Hakulinen

Henri Lipsanen (oik.) sai tunnustaa 2014 finaalissa Tuomas Tuovisen paremmakseen. Miten käy tänä vuonna? Kuva: Juha Hakulinen

Yhteensä 64 miestä ja 16 naista lähtee kisaamaan reikäpelin Suomen mestaruuksista. Miesten urakka käynnistyi tiistaina, jolloin pelataan kaksi kierrosta. Naiset pääsevät kentälle keskiviikkoaamuna. Uudet mestarit ovat selvillä torstaina.

Viime kesän turnaus pelattiin Naantalissa, missä voiton korjasivat Tuomas Tuovinen ja Jenna Mäihäniemi. Molemmat ovat Joroisilla puolustamassa titteleitään.

Tuovisen lisäksi merkittävimpien menestysehdokkaiden joukkoon Kartanogolfissa kuuluvat mm. vuodentakainen finalisti Henri Lipsanen, hyvän alkukauden pelannut Peter Puhakka sekä Jani Perttilä.

Naisten kilpailussa Jenna Mäihäniemi on suurin suosikki myös tämänvuotiseksi mestariksi. Hän saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Kalajokilaakson Golfin Nina Liiaksen. Joroisilla on mukana myös naisten alle 21-vuotiaiden SM-kisojen kärkikolmikko mestari Ida Kaukisen johdolla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Piirikunnalliset says:

    Siis KETKÄ voittivat?? Eihän tuolla ollut yhtään nimimiestä eikä -naista mukana. Ei amatööreissä eikä ammattilaisissa. Ihan C-luokan flaitti. Kannattaiskohan toi kisa uudistaa Suomessa, että saatais pelimiehet mukaan.

  • luukkija says:

    Kyllä Vanhatalo veti sellaisen paukun väyläpuulla (spooni ?) jatkoreillä, että huh huh ja griinille. Vieressä olevalla miehellä oli gps ranneke ja se näytti kriinin keskelle 278 metriä ja oltiin siinä 10 metriä Vanhatalosta. Hianot oli kilpailut ja karttanokolffin järjestelyt …. viilis oli hyvä ja seuraavat avoimet sm :t kartanokolffiin, onhan erkon virmakin sanomat lähellä !!!