23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Kahdeksan suomalaista yhteiskisassa – jaossa kaksi major-paikkaa

Krista Bakker haki harjoituskierroksella tuntumaa kisakenttään Evian Resortin sykähdyttävissä maisemissa. Kuva: Ladies European Tour

Euroopan suurimmat naisten ammattilaiskiertueet, LET ja sen haastajakiertue LETAS, pelaavat tällä viikolla yhteiskilpailun Genevenjärven rannalla Ranskassa lähellä Sveitsin rajaa. Jabra Ladies Openin kisakenttänä on upea Evian Resort Golf Club, jossa järjestetään heinäkuun lopussa myös toinen Euroopassa pelattava major-turnaus, Evian Championship.

LET ja LETAS pelaavat tällä kaudella kaksi yhteiskilpailua, joista Jabra Ladies Open on järjestyksessään ensimmäinen. Kahden kiertueen kisa on ohjelmassa myös elokuun lopulla Tsekeissä.

Evian Resortin hulppeissa maisemissa on mukana peräti kahdeksan suomalaista. LET:iä pääkiertueenaan pelaavan suomalaiskuusikon (Ursula Wikström, Noora Komulainen, Krista Bakker, Sanna Nuutinen, Elina Nummenpää, Niina Liias) lisäksi mukana ovat LETAS-kiertueella pelaava Tiia Koivisto sekä 16-vuotias huippulupaus Kerttu Hiltunen.

Amatöörinä pelaava Hiltunen sai kutsun kilpailuun alkukauden erinomaisten otteidensa ansiosta. Junioreiden Solheim Cup -rankingissa hän on tällä hetkellä lupaavasti kolmantena.

Kilpailun palkintopotti on LETAS-pelaajille muhkeat 150 000 euroa, ja tarjolla on myös yksi palkintorahojakin arvokkaampi porkkana. Kilpailun kaksi parasta saavat pelioikeuden 25.–28. heinäkuuta pelattavaan Evian Championshipin major-turnaukseen. Paikat ovat kuitenkin tiukassa, sillä mukana kisassa on valtaosa LET:n rahalistan kärkipelaajista.

Lue seuraavaksi: Sanna Nuutinen paras suomalainen Sotogranden LET-kilpailussa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje