Kilpagolf - Nordic League

Juuso Kahlos täräytti 11 birdieä Nordic Liigassa – ”Tänään putteri oli todella kuuma”

Juuso Kahlos oli perjantaina pitelemättömässä vireessä.

Kahlos kiipesi top 50:n ulkopuolelta näyttävästi voittotaisteluun.

Juuso Kahlos (-13) oli Norrköpingin ulkopuolella Bråvikenissä meneillään olevan Nordic Liigan turnauksen toisella kierroksella ilmiömäisellä pelituulella. Hän sivalsi perjantaina peräti 11 birdieä, ja on noussut bogittomalla tuloksellaan, 61, aivan kärjen tuntumaan.

Parhaillaan toista sijaa jakava Kahlos oli loistavassa vedossa koko päivän. Hän aloitti kierroksensa kahdella birdiellä ja teki kolmen birdien suoran ulosmenon puolivälissä. Seuraava tähtihetki koitti kierroksen puolivälissä hänen tehtyä Bråvikens Golfklubbin kentän reikien 8–12 jaksossa neljä birdieä.

Kahloksen vatsa ei ollut kylläinen tämänkään jälkeen, sillä Pickala Golfin pelaaja taisteli vielä birdiet rei’ille 15 ja 17. Tulos 61 on kisan toistaiseksi kovin kierrostulos.

”Lyömisessä on pikkuhiljaa alkanut palaset loksahtamaan. Huonoja missejä ei tullut ja sitä kautta sain paljon birkku-paikkoja. Tänään putteri oli todella kuuma ja sain tehtyä birkkuja huonommistakin lähestymisistä. Yhteensä putteja oli 24, jos pari säkitystä forelta lasketaan mukaan”, Kahlos iloitsi.

Hän jakoi onnistumisestaan kiitoksia myös toisen kotimaisen kiertuepelaajan suuntaan.

”Me ollaan reissattu Linus Väisäsen kanssa tämä kausi ja henki on ollut tosi hyvä. Me ollaan tsempattu toisiamme eteenpäin, ja oli tosi siistiä, että vedimme tänään yhteensä -19!”

Linus Väisänen (-9) oli Kahloksen mainitsemalla tavalla perjantaina niin ikään loistavassa vedossa. Yhden eaglen, seitsemän birdieä ja yhden bogeyn sisältänyt 64 lyönnin kierros hilasi sipoolaisen sijalta 58 jaetulle 15. tilalle.

Ukkosen keskeyttämää, Swedish Golf Touriin kuuluvaa Bråviken Openia johtaa toista kierrosta 13 reikää pelannut Ruotsin Hannes Rönneblad (-14).

Väisänen on Nordic Liigan rankingissa parhaana suomalaisena sijalla 12. Kahloksen sijoitus on 72:s. Kauden päätteeksi listan viisi parasta saa kortin Challenge Tourille. Rankingia johtaa Ruotsin Christopher Sahlström.