[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - Nordic League

61 – Niclas Hellberg unelmakierroksella Nordic Leaguen kisan kärkeen

Kahdeksan birdieä ja eaglen tehnyt Niclas Hellberg paineli toisella kierroksella kaasu pohjassa. Kuva: Getty Images

Kahlos löysi uuden tavan pelata Fjällbackan kenttää, ja se näkyy tulostaululla.

Niclas Hellberg ja Juuso Kahlos olivat huippuvireessä Ruotsin länsirannikolla Fjällbackassa meneillään olevassa Nordic Liigan kilpailussa. Ensin mainittu pelasi Storahotellet Fjällbacka Openin toisella kierroksella tuloksen 61, ja on noussut 24. sijalta komesti turnauksen kärkeen kokonaistilanteessa -11.

Kisan toistaiseksi kovimmat lukemat tauluun täräyttänyt Hellberg teki bogittomalla kymmenen alle -kierroksellaan hurjat kahdeksan birdieä ja yhden eaglen.

”Tosi hyvä päivä, kiva oli pelata. Tiiltä pallo peliin ja tosi hyvää puttaamista”, Hellberg tiivisti upean päivänsä tapahtumat.

Viime vuonna Nordic Liigaan kuuluneen Finnish PGA Golf Tour Championshipin voittanut Hellberg on pelannut tänä vuonna kaksi Pohjoismaiden kiertueen talvisarjan kilpailua Espanjassa, joissa molemmissa tuli karsiutuminen. Espoolainen toimi viime vuonna muutaman kuukauden myös Kalle Samoojan vakituisena caddiena DP World Tourilla, mutta palasi täksi vuodeksi takaisin pelihommiin.

Ennen Hellbergiä kilpailun kovinta tulosta hallussaan pitänyt Kahlos teki torstaina peräti yhdeksän birdieä, joista seitsemän tuli 12 ensimmäisen reiän aikana. Tämän lisäksi kortista löytyi parien ohella yksi bogey.

”Oli todella hyvä päivä! Olen pelannut kenttää aika eri tavalla viime vuosiin nähden. Olen ollut tiiltä aggressiivinen, ja se on myös tuonut paljon birdiepaikkoja”, kaksi lyöntiä kärjestä oleva Kahlos iloitsi.

”Tuntuu, että peli menee koko ajan eteenpäin ja sitä kautta pystyy myös pelaamaan hyökkäävämmin. Eilen oli hyvä startti kierrokseen, mutta vähän tukehtui puolivälissä. Tänään peli oli jämäkkää ja sain ehjän kierroksen alle”, samassa tuloksessa Hellbergin kanssa avauspäivän jälkeen ollut pelaaja jatkoi.

Juuso Kahlos tykitti Fjällbackassa tuloksen 63. Kuva: Swedish Golf Tour

Jesper Olssonin kanssa kolmatta sijaa jakava Kahlos karsiutui kahdessa edellisessä Nordic Liigan kilpailussa. Vappuna käydyssä Bravo Tours Openissa hän oli kauden parhaallaan neljäs.

Hellbergin ja Kahloksen välissä toisella sijalla Fjällbackassa on Tanskan Malthe Tandrup Laustsen (-10).

Suomalaisilla on ollut kautta linjan mainio päivä Ruotsissa. Ilari Saulo (-7) käytti kierrokseensa 65 lyöntiä, ja hän on kavunnut seitsemättä sijaa jakavien joukkoon. Avauskierroksen paras suomalainen, Casper Simberg ja tuloksen 66 pelannut Rasmus Karlsson (-5) jakavat 18. sijaa.

Karlssonin tavoin 66 lyöntiä torstain kierrokseen käyttänyt Atte Länsiluoto (-3/T32) venyi hänkin mukaan kilpailun finaalikierrokselle.

Miinus kolmen kohdalle asettuneen karsintarajan taakse jäivät Jonatan Jolkkonen (-2), Antti Ahokas (+1), Saku Halonen (+3), Marko Savela (+4) sekä Eetu Sipponen (+10).