[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - SM-kilpailut

June Weckman, 16, kiilasi SM-turnauksen kärkeen – miesten kisassa hurja määrä mestariehdokkaita

June Weckmanilla on neljän lyönnin etumatka päätöspäivään lähdettäessä. Kuva: Juha Hakulinen

Valmentajat ohjeet siivittivät Weckmanin kovaan tulosvireeseen.

Tarinagolfia edustava June Weckman (-4) kiilasi naisten kisan kärkeen täräytettyään Kuusankosken SM-turnauksessa toisen peräkkäisen 69 lyönnin kierroksen.

Kilpailun tuloksella 77 avannut Weckman teki yhdessä yössä ison ryhtiliikkeen ja nousujohteiset otteet jatkuivat perjantaina.

”Koutsi neuvoi, miten saan vähän paremmin painetta palloon. Keskiviikkona lähti sellaisia onnettomia läpsyjä. Nyt homma toimii”, Weckman iloitsi tiedotteessa.

”Oli paljon birkku-paikkoja. Putteri toimii tosi hyvin, ja sain paljon birkkuja sisään.”

Neljän lyönnin karkumatkalla olevalle Weckmanille, 16, seuraa lauantain päätöskierrokselle tekevät aiemmin kesällä seurajoukkueiden SM-kultaa voittaneet Pickala Golfin Elina Saksa ja Fanni Grönlund

Miesten sarjan kärkipaikkaa jakavat Jonatan Jolkkonen ja Kristian Kulokorpi (-10).

Tuloksen 69 pelanneen Jolkkosen suunnitelma oli yksinkertainen ja toimiva. Hänen päämääränään oli päästä kaksinumeroisesti miinukselle, ja tavoite toteutui.

”Pidin pallon pelissä, sitä olen yrittänyt koko kisan. Aikamoiselta rääpimiseltä se on ulospäin varmaan näyttänyt, mutta ihan solid (vakaa) kierros sieltä tuli”, huomiselle lisää ”höökiä” luvannut Jolkkonen totesi.

Kaksi lyöntiä Jolkkosta paremmin pelannut Kulokorpi otti kolmannelle kierrokselle caddien avukseen. Jatkokierroksilta karsiutunut Akseli Alisalo kantoi bägiä, kun Kulokorpi paransi kahdeksan lyöntiä torstain tuloksesta.

”Aika tasaista menoa. Oikeisiin paikkoihin hyviä lyöntejä. Oli monta huonoakin lyöntiä, mutta pelattiin fiksusti koko ajan. Tuuli ja kovat griinit olivat paikoin haastava yhtälö”, Kulokorpi perkasi bogittoman kierroksensa antia.

Miesten sarjassa riittää mestaruuden tavoittelijoita, sillä kaikkiaan kahdeksan pelaajaa on kolmen lyönnin sisällä kärjestä.

Paragolfareiden sarjassa Meri-Lapin Golfklubin Juho Vaara otti kärkipaikan tuloksellaan 78 (+5).

Torstai-iltana ensimmäistä kertaa Koski-Golfin kentän nähnyt pelaaja sai harjoituskierroksella hyvän tunteen kentästä.

”Oli ihan hyvä, että kävin tutustumassa kenttään. Takaysin alkuun tuli pari birkkua putkeen, mutta tarkkana sai griinien kanssa olla. Sellaista perusmeininkiä oli tänään”, hän sanoi.

Vaara saa päätöskierrokselle seurakseen Sami Kankkusen, joka pelasi avauspäivänä lyönnin verran ensin mainittua heikommin.