23.2.–2.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][4]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Johtoon karanneen Spiethin ihmelyönnit jatkuvat – nyt kolahti sisään 150 metristä   

Jordan Spieth tavoittelee uransa 12. PGA Tour -voittoa Tyynen valtameren rantamaisemissa. Kuva: Getty Images

Spieth pitää hallussaan paalupaikkaa toisena peräkkäisenä viikkona ennen PGA Tourin kisan päätöskierrosta.

Viime aikoina on saatu tuulahduksia vanhasta kunnon Jordan Spiethistä, kun kolminkertainen major-voittaja johtaa PGA Tourin kilpailua toisen kerran peräkkäin finaalikierroksen alla. Etumatkaa Kaliforniassa Pebble Beachin perinteisessä turnauksessa toista sijaa jakaviin viiteen pelaajaan on kaksi lyöntiä.

Kokonaistilanteessa -13 oleva Spieth on kohahduttanut kilpailussa kahdella komealla lyönnillä. Hän teki torstaina eaglen iskettyään pallonsa Pebble Beachin kymppiväylän reikään 103 metrin etäisyydeltä. Kaksi päivää myöhemmin nähtiin vielä upeampi suoritus, kun Spieth painoi tuhdisti draw-kierteisen lyönnin sisään 16. reiällä.

Tämä lauantain kierroksen eagle johti käänteeseen, missä kahden lyönnin päässä kärjestä ollut ja tuloksen 71 pelannut Spieth hankkiutui hetken kuluttua kahden lyönnin johtoon.

Vaikka Spieth ei voittanut 54 reiän jälkeen johtamaansa Phoenix Openia, oli neljäs tila hänen paras sijoituksensa pääkiertueella sitten vuoden 2019 PGA Championshipin. Edellinen top 10 -sijoitus, Charles Schwab Challengen kymmenes tila, oli sekin niinkin kaukaa kuin viime kesäkuun puolivälistä.

Maailmanlistalla sijalta 92 aina 69:nneksi kavunneelle Spiethille, 27, tarjotaan seitsemän päivän sisällä toista erinomaista mahdollisuutta katkaista 3,5 vuotta kestänyt voitoton kausi. Spieth on ottanut yhden 11. PGA Tour -voitoistaan Pebble Beachillä. Tämä tapahtui neljä vuotta sitten, kun toiseksi sijoittunut Kelly Kraft jäi neljän lyönnin päähän.

Viime viikonvaihteen Arizonan kisassa Spiethin voittohaaveet haihdutti kehno puttipeli, joka on pitkään ollut yksi hänen suurimmista murheenkryyneistään. Sekä TPC Scottsdalella että Pebble Beachillä kulmarauta on ajoittain totellut häntä parhaiden vuosien malliin.

Upotukset kaukaa väylältä ovat olleet vuosien varrella yksi Spiethin tavaramerkeistä. Ihmelyöntien joukkoon voidaan liittää myös keskiviikon harjoituskierroksen sivallus alle satametrisellä seitsemännellä reiällä, jonka pienelle viheriölle hän onnistui roikottamaan pallonsa vastatuulessa – rautanelosella.

Spiethin seuraksi sunnuntain viimeiseen ryhmään liittyvät Nathan Lashley ja Tom Hoge, joista vain ensin mainittu on onnistunut voittamaan yhden kilpailun PGA Tourilla vajaat kaksi vuotta sitten.

Eurooppalaisista parhaissa asemissa on Skotlannin Russell Knox, joka on yksi kakkossijaa jakavista pelaajista. Myös Englannin Paul Casey (-10) mahtuu top 10:een. Pohjoismaalaisista Ruotsin Henrik Norlander (-8) jakaa 13. sijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje