18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Joko nyt olisi Pettersenin vuoro?

Suzann Pettersenin ainoasta major-voitosta on kulunut kohta neljä vuotta. © Getty Images

Naisten ammattilaisgolfin kauden ensimmäinen todellinen herkkupala on tarjolla tällä viikolla, kun maailman kirkkaimmat tähdet ovat kokoontuneet kalifornialaiseen Rancho Miragen pikkukaupunkiin taistelemaan Kraft Nabisco Championshipin voitosta. Kauden avaus-majorin viimevuotista voittoa puolustaa maailmanlistan tämänhetkinen ykköspelaaja Yani Tseng.

Kovakuntoisen taiwanilaisen kauden alku on ollut häikäisevä, sillä hänen tilastoihinsa on kirjattu tänä vuonna yhteensä kolme voittoa LET-kiertueella tai LPGA Tourilla. Lisäksi Tseng voitti tammikuussa kotimaansa kiertueella pelatun Taifong Ladies Openin.

Tseng löi vuoden 2010 Kraft Nabiscossa Suzann Pettersenin yhdellä lyönnillä. Norjalaiselle KNC:n kakkostilat ovat käyneet jo turhankin tutuiksi, sillä hän sijoittui kisassa toiseksi myös vuosina 2007 ja 2008. Myös viime vuoden US Openissa ”hopealle” jääneen Pettersenin ainoa major-voitto on peräisin lähes neljän vuoden takaisesta LPGA Championshipistä. Tätä taustaa vasten huhtikuussa 30 vuotta täyttävällä oslolaissyntyisellä pelaajalla riittänee kosolti voitonnälkää tulevina päivinä.

Niin Pettersenin kuin Tsenginkin menestyssuunnitelmia aikovat Rancho Miragessa sekoittaa mm. seitsenkertainen major-voittaja Karrie Webb, USA:n kärkipelaajat Michelle Wie, Cristie Kerr ja Paula Creamer sekä kovat aasialaiset Jiyai Shinin, Na Yeon Choin ja Ai Miyazaton johdolla. Myös kokeneemman kaartin Laura Davies ja Juli Inkster ovat yllätysvalmiita Dinah Shore Coursella.

Kraft Nabisco Championshipin ratkaisunhetket on koettu useasti Dinah Shoren viimeisellä reiällä: vuonna 2009 Brittany Lincicome kruunasi voittonsa lyömällä 18:lla kaikkien ällistykseksi eaglen, mutta myös Karrie Webbin viiden vuoden takainen temppu on jäänyt ainakin Lorena Ochoan painajaisiin. Aussi löi kisan 72. reiällä pitkän lähestymisensä reikään kuitaten lopulta voiton Ochoasta uusintarei’illä.

Kuuden Kraft Nabiscoon mahtuneen amatöörin joukossa on mm. 15-vuotias thaimaalainen AriyaJutanugarn, joka kävi pelaamassa ja ihastuttamassa yleisöä Talissa isosiskonsa Moriyan kanssa Finnair Mastersissa vuonna 2009.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje