[10][12]

[10][12]

Johnson hyödynsi Woodsin virheet

Zach Johnson heräsi taistelemaan Nedbank Golf Challengen voitosta. © Getty Images

Tiger Woods (-7) kadotti Chevron World Challengessa kolmen lyönnin johtonsa, vaikka hänen pelinsä näytti olleen enimmäkseen kontrollissa. Viisi bogia kovatasoisessa kilpailussa on kuitenkin paljon. Tarjolla ollut karkumatka vaihtui kakkossijaan, Zach Johnsonin (-8) noustua viimeisen reiän eaglellaan edelle.

Johnsonin onnistuminen 18:lla oli eittämättä päivän näyttävin suoritus. Matkaa lipulle oli 150 metriä, ja rautaseiska kädessään Johnsonilla tavoitteena saada pallonsa vain suotuisalle paikalle paria ajatellen. Hänen yllätyksekseen pallo putosi reiän taakse ja hyppäsi taaksepäin suoraan reikään.

”Olisi ollut tyytyväinen pariin, saati birdieen. Eagle tuntui ryöstöltä”, neljä lyöntiä Woodsin perässä kolmannelle kierrokselle lähtenyt Johnson sanoi.

Johnson jäi tällä kaudella ensimmäisen kerran neljään vuoteen ilman voittoa PGA Tourilla. Vaikka voitto tulisikin sunnuntaina, ei Chevron World Challenge kuulu kiertueen viralliseen ohjelmaan. OWGR-pisteitä se tosin kartuttaa.

Turnauksen voitto voisi toimia hyvänä ponnahduslautana seuraavalle kaudelle, kuten kävi takavuosina mm. Tom Lehmanille ja pari vuotta sitten Jim Furykille.

”Olen iloinen, että tulin osallistuneeksi tähän kilpailuun. Pelkkä mahdollisuus voittoon sunnuntaina tuntuu hyvälle”, Johnson mietti.

Vaikka Woodsin johto vaihtui tässä vaiheessa toiseen sijaan, ei hänen tilanteensa vaikuta nähdyn perusteella lainkaan hassummalta. Tigerin peli oli täysin tasapainossaan lauantaina, mutta olosuhteilla oli osittain sormensa pelissä. Muutamalla reiällä jämäkän oloinen lyönti joutui tuulen riepottelemaksi ja birdiehaavet vaihtuivat bogiksi.

”Vaikka tein kolme bogia par-viitosilla ja otin kahdesti kolme puttia, pelasin hyvin. Löin monta hyvää lyöntiä, jotka ajautuivat tuulen vuoksi pahaan paikkaan”, Woods kiteytti.

K.J. Choi (-5) on Thousand Oaksissa pelattavassa turnauksessa kolmantena. Gary Woodland, Hunter Mahan ja Matt Kuchar jakavat neljättä sijaa tilanteessa kolme alle.

Westwood takaa-ajajien ulottumattomissa

Lee

Lee Westwood oli lauantaina rautaisessa iskussa. &copy Getty Images

Sun Cityssä, Etelä-Afrikassa meneillään oleva Nedbank Golf Challenge kääntyi lauantaina vahvasti Lee Westwoodille. Kolmannella kierroksella 10 birdietä tehneen Westwoodin tulos 62 lyöntiä on Gary Player Country Clubin uusi kenttäennätys.

Westwoodin (-16) johto Robert Karlssoniin ja 36 reiän jälkeen johdossa olleeseen GraemeMcDowelliin venyi seitsemään lyöntiä. Hulppean etumatkansa ansiosta maailmanlistan kolmonen lienee jo ennen finaalikierrosta turnauksen varma voittaja.

Samanaikaisesti pelatun senioriturnauksen voiton vei Mark Calcavecchia (-9), jonka loppukiri oli lyönnillä hävinneille Bernhard Langerille ja Ian Woosnamille liikaa. Johdossa ennen päätöspäivää ollut Langer pelasi huonoon paikkaan turnauksen heikoimman kierroksensa, näin kävi myös Woosnamin kohdalla.