28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Jim Furykille erikoinen diskaus

Jim Furyk voi pakata tavaransa ja suunnata kohti ensi viikonlopun Deutsche Bank Championshipia. © Getty Images

Puhelimen akun loppuminen maksoi Jim Furykille pelipaikan torstaina alkavassa The Barclaysissa. Furyk nimittäin myöhästyi keskiviikkoisesta pro-amista ja PGA Tourin sääntöjen mukaan seurauksena on diskaus.

PGA Tour muutti sääntöjään vuonna 2004 niin, että mikäli jää pois pro-amista, ei voi osallistua varsinaiseenkaan kisaan. Kiertueen edustajan mukaan tällaisia diskuaksia on todella vähän.
Furykin piti lähteä muiden mukana kentälle 7.30 shotgun-yhteislähdöllä, mutta amerikkalainen saapui kentälle vasta 7.35.
”Kauan, kauan aikaa sitten saavuin Bay Hillissa hieman myöhään lähtöpaikalle. Sijaiseni pelasi ryhmäni kanssa kaksi reikää ja jatkoin siitä sitten kierroksen loppuun. 17 vuoden aikana olen myöhästynyt kahdesti”, Furyk purki tuntojaan.
Furyk otti diskauksensa ammattimaisesti ja hyväksyi kohtalonsa. Kilpatoverinsa kohtaloa eniten suri Phil Mickelson. ”Lefty” on itse ollut samanlaisen episodin pääosassa vuonna 2007, jolloin amerikkalainen missasi Byron Nelsonin Pro-Amin huonon sään tähden, mikä esti Mickelsonin lentämisen paikalle. Tuolloin PGA Tour hyväksyi Mickelsonin poissaolon. Osa pelaajista piti Mickelsonin erityiskohtelua vääryytenä.
Mickelson kertoi lehdistötilaisuudessa vastustaneensa tätä sääntöä ja ehdottaneensa PGA Tourille muutoksia siihen. Hänen mielestään visiitti sponsori-illallisella tai vip-teltassa voisi hyvittää missatun pro-amin. Varsinkin kun koko viikonlopun pelaaja-field ei osallistu pro-amiin. Diskausmahdollisuus koskee vain puolta pelaajista, jotka pelaavat myös pro-amissa.
Viikonlopun The Barclays on ensimmäinen FedEx Cupin playoffseista. Furyk on FedEx Cupin pisteissä kolmantena, edellään vain Ernie Els ja Steve Stricker.
Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje