Jatkuuko Strickerin putki Illinois’sa? - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Jatkuuko Strickerin putki Illinois’sa?

Steve Strickeriltä odotetaan kovia tuloksia TPC Deere Runilla. © Getty Images

Steve Strickerillä on mahdollisuus voittaa sunnuntaina sama turnaus jo neljännen kerran peräkkäin. Tämän merkkipaalun ovat PGA Tourilla saavuttaneet aikaisemmin vain Young Tom Morris, WalterHagen, Gene Sarazen ja Tiger Woods. Stricker saa tilaisuutensa John Deere Classicissa, joka käynnistyy torstaina TPC Deere Runin kentällä Illinois’sa.

Stricker voitti kisan viime vuonna niukasti ennen Kyle Stanleyta. Ratkaisu syntyi finaalikierroksen kahdella viimeisellä reiällä, joilla Stricker teki perättäiset birdiet. Vuoden 2010 turnauksesssa Stricker avasi pelin tuloksella 60, mutta jäi hetkellisesti lyönnillä paremmaksi (59) pistäneen Paul Goydosin varjoon.

TPC Deere Run on kenttä, jolla tehdään tunnetusti kovia tuloksia. Turnausennätys -26 on toissa vuodelta, sekin Strickerin käsialaa. Sitten vuoden 2000 kisaa ei ole voitettu -16:tta huonommalla tuloksella.

John Deere Classicin turnausareena on D.A. Weibringin vuonna 1999 suunnittelema kenttä, jota on sittemmin kiertueen toimesta hieman uudistettu. Vaikka Illinoisin kisa ei kenties yllä houkuttelevuudeltaan PGA Tourin tapahtumien eturiviin, saattaa se silti tietää jollekin pääsylippua ensi viikon British Openiin. Tämä edellyttää voittoa tai vähintään sijoitusta viiden parhaan joukkoon.

Strickerin ohella silmäiltäviä pelaajia ovat mm. Ken Duke ja Tim Clark. Duke on sijoittunut maaliskuusta alkaen joka kuukausi Yhdysvaltain kiertueella kertaalleen Top 10:een. Greenbrierin kisassa viime viikolla Duke oli seitsemäs. Olkapääleikkauksestaan hyvin toipunut Clark on aina viihtynyt John Deere Classicissa tavallista paremmin.

Myöskään Zach Johnsonin ja Jeff Overtonin hyvät sijoitukset eivät yllättäisi. Johnson on yltänyt Strickerin ”valtakaudella” JDC:ssä kahdesti Top 3:een. Overtonilta löytyy viidestä viime kisastaan neljä Top 20 -sijoitusta , lisäksi hän twiittasi lyöntinsä olevan paremmassa iskussa kuin koskaan…

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje