[11][17]

[11][17]

Jason Day johtoon The Barclaysissa

Pitkälyöntinen Jason Day sijoittui Barclaysissa viime vuonna jaetulle 12. sijalle. © Getty Images

Australialainen Jason Day oli pelaajakatraan terävin perjantaina New Jerseyssa pelattavassa The Barclaysissa. Day pelasi kierroksensa neljä alle parin ja yhtestuloksella kahdeksan alle parin johtaa lyönnillä.

Toista sijaa jakavat Kevin Streelman ja ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Vaughn Taylor.

Paras eurooppalainen on hyvää nousua perjantaina tehnyt Padraig Harrington. Eurooppalainen pelasi toisen kierroksensa kolme alle parin ja kipusi tuloslistalla 26 sijaa. Harrington jakaa kahden kierroksen jälkeen seitsemättä sijaa.

Tiger Woodsin perjantainen kierros oli melkoista taistelua. Woods aloitti hyvin kierroksensa ja teki birdien heti toisella reiällään. 10. reiältä aloittanut Woods teki vielä toisen birdien 18. reiällä. Toisella yhdeksiköllä korttiin kirjattiin neljä bogia.

Woodsin kaksi yli parin kierros tiputti maailmanlistan ykkösen jakamaan 14. sijaa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Woods oli johdossa.

Woods osui edelleen hyvin väyliin. Amerikkalaisen väyläosumaprosentti 93 on koko kisan paras. Se on melkoisen kaukana Woodsin kahden edellisen kisan väyläosumaprosentista. PGA Championshipissa Woods oli kaikista pelaajista epätarkin avaustensa kanssa ja Bridgestone Invitationalissa Woods oli toiseksi epätarkin.

Tiger Woods tuli takaisin?

<a href=Tiger Woods osui yhtä lukuunottamatta kaikkii väyliin ja jakaa johdon ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksella kuusi alle." src="/wp-content/uploads/2010/08/10082711300678.jpg" width="460">

Tiger Woods osui yhtä lukuunottamatta kaikkii väyliin ja jakaa johdon ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksella kuusi alle.

93 prosenttia. Tiger Woodsin avausten osumatarkkuus oli The Barclaysin ensimmäisellä kierroksella kohdillaan. Woods käytti avauksissaan spoonia, draiverilla Woods avasi vain kahdesti kierroksen aikana. Woods pääsi avauksistaan hyviin birdiepaikkoihin ja tekikin The Barclaysin ensimmäisellä kierroksellaan seitsemän birdietä. Korttia rumensi yksi bogi. Woods johtaa kisaa yhdessä Vaughn Taylorin kanssa tuloksella kuusi alle parin.

Woods ja Taylor pääsivät pelaamaan The Barclaysin avauskierroksensa aamulla, kun griinit olivat pehmeitä ja tuulta oli vain nimeksi. Iltapäivän pelaajat joutuivat kovemman tuulen armoille.

Kolmatta sijaa lyönnin päässä jakavat yhdysvaltalaiset Ryan Palmer, Brian Gay ja australialainen Adam Scott. FedeEx Cupin johtoa nimissään 22 viimeistä viikkoa pitänyt Ernie Els ei aloittanut terävimmällä mahdollisella tavalla, sillä eteläafrikkalainen pelasi torstain kierroksensa pariin ja jakaa 58. sijaa.

Paras eurooppalainen pelaaja torstain jälkeen on Rory McIlroy, joka on kolme alle parin. McIlroy jakaa 20. sijaa.

Woods tarvitsee kisasta kunnon sijoituksen, mikäli mielii jatkaa FedEx Cupin playoffseissa. Woods on nyt pisteissä sadan parhaan ulkopuolella ja pelin henki on se, että seuraavaan kisaan, Deutsche Bank Championshipiin, jatkavat vain sata parasta. Voittamalla sunnuntaina The Barclaysin Woods nousisi kärkeen, riippuen muiden kärkipelaajien edesottamuksista. Syksyn kisoista saa nimittäin FedEx Cupin pisteitä viisinkertaisen määrän normaalikisaan nähden. Voitosta viikonloppuna saa 2 500 pistettä. FedEx Cupia johtavalla Ernie Elsilla on nyt kasassa vajaat 1 900 pistettä.

Woods on kamppaillut viime aikoina svinginsä ja avioeronsa kanssa. Avioero astui voimaan maanantaina, joten se on poissa päiväjärjestyksestä. Woodsin svingimuutos tuo pelurille neljännen svingin PGA Tour -uran aikana. Svingiä remontoitiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1998, toisen kerran 2004 ja kolmannen kerran 2008.

Lyömistä on viime aikoina hiottu valmentaja Sean Foleyn kanssa, vaikka mistään virallisemmasta yhteistyöstä ei ole vielä kerrottu. Foley valmentaa muun muassa Sean O´Hairia ja Hunter Mahania. Woodsin ja edellisen valmentajan Hank Haneyn tiet erosivat toukokuussa.