3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

Isometsä mitalijahtiin Aulangolla

Eetu Isometsän hyvät esitykset toivat paikan Pickalan EM-kisajoukkueeseen. Aulangon SM-kisoissa häntä tyydyttää vain mitali. Kuva: FinnishGolf.com

Aulangon Golfklubi isännöi keskiviikkona käynnistyviä 18- ja 21-vuotiaiden lyöntipelin SM-kilpailuja. Molemmissa ikäluokissa on sarjat sekä tytöille että pojille, joten Aulangolla juhlitaan perjantaina neljää suomenmestaria. Kisat pelataan Eversti-kentällä.

Eetu Isometsä on yksi 18-vuotiaiden poikien suurimmista mitalisuosikeista. Vihti Golf Clubia edustava pelaaja voitti viikko sitten Kauhajoen Botnia Golfissa käydyn Finnair Junior Tourin kilpailun, ja pelituntuma on säilynyt näihin päiviin hyvänä.

”Olen pelannut täällä kaksi harjoituskierrosta, ja peli tuntuu edelleen hyvältä. Lyöminen on vähän parempaa kuin Botniassa. Odotukset ovat, ei missään muussa kuin mitalissa, ja mitä kirkkaampi sen parempi”, Isometsä sanoi tiistaina.

Eversti-kenttä on ollut alkukaudesta kenties huonoimmassa kunnossa koko yhdeksänvuotisen olemassaolonsa aikana. Tilanne on kohentunut kesän edetessä, ja etenkin viheriöiden pinnat vaikuttavat hehkeiltä.

”Kentän kunto yllätti minut positiivisesti. Odotin huonoja griinejä, niin kuin ympäri Suomen on ollut, ja huhut ovat liikkuneet, että täälläkin olisi, mutta griinit ovat hyvässä kunnossa. Väylien kunnosta on hieman sanomista, mutta siitä ei tule ongelmia, koska pelataan talvisäännöillä.”

Isometsä on tyytyväinen myös kentän pelattavuuteen ja ilmeeseen.

”Eversti vaikuttaa lay-outiltaan erinomaiselta, harkkakierrosten jälkeen menee minun Top 5 –kenttiin Suomessa. Täällä ei ole yhtään huonoa väylää.”

Poikien EM-kisajoukkueeseen nimetty Isometsä on yhden voiton lisäksi sijoittunut FJT:llä kahdesti toiseksi ja kerran neljänneksi. Tällä tilastolla ei ole ihme, että hän pitää viiden turnauksen jälkeen kiertueen rankingin ykköstilaa hallussaan. Eroa toisena olevaan Jonatan Jolkkoseen on 124,50 pistettä.

”Odotan Aulangon kisoissa kärkipäähän EM-joukkueeseen valittuja Lindelliä (Oliver), Sauloa (Ilari) ja Välimäkeä (Sami) sekä hyvin viime kisoissa pelannutta Jonatan Jolkkosta. Nimeäisin tuon nelikon ja itseni taistelemaan mitaleista.”

P21-sarjan ehdoton ykkössuosikki on miesten maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Kristian Kulokorpi, joka osallistui juhannusviikolla Skotlannissa pelattavaan Open Championshipiin. Nuoremmissa tytöissä ennakkoon vahvimmilta vaikuttavat Emmi Jalkanen, Kiira Riihijärvi ja Sandra Salonen. T21-sarjan voittaja löytynee triosta Karina Kukkonen, Ellinoora Moisio ja Petra Salko.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje