Irlantilainen haastaja pyyhälsi Lydia Ko’n rinnalle Floridassa – Castrenilla murheellinen päivä - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Irlantilainen haastaja pyyhälsi Lydia Ko’n rinnalle Floridassa – Castrenilla murheellinen päivä

Leona Maguire pääsi tuulettamaan birdieä peräti yhdeksän kertaa lauantain kierroksella. Kuva: Getty Images

Matilda Castrenin menestyshaaveet kokivat kovan kolauksen Tour Championshipin kolmannella kierroksella.

Tämän vuoden helmikuussa irlantilaisten historian ensimmäisen LPGA Tour -voiton ottanut Leona Maguire on ison mahdollisuuden edessä sunnuntaina. Tour Championshipin kolmannella kierroksella huipputuloksen 63 pelannut Maguire pääsee jaetulta kärkipaikalta tavoittelemaan LPGA Tour -kauden päättävän kilpailun voittoa ja kahta miljoonaa dollaria.

Mikään puistokävely Maguiren sunnuntaista ei ole tulossa, siitä pitää huolen hänen kanssaan johtopaikkaa jakava Lydia Ko. Tuloksessa -15 oleva kaksikko on omilla luvuillaan, sillä kolmatta sijaa jakavat Jeongeun Lee6 ja Gemma Dryburgh ovat viidet lyönnin päässä.

Maguiren huippukierroksella korostuivat etenkin hänen tarkkaakin tarkemmat lähestymislyöntinsä, joita irlantilainen löi todella usein hybrideillä. Hänen bägissään on kaksi hybridiä, vitonen ja kutonen, ja pisin rautamaila on poikkeuksellisesti rautaseiska. Muutenkin hänen settinsä on mielenkiintoinen, sillä väyläpuina hän käyttää kolmosen lisäksi kuutosta ja ysiä.

Kärkipaikalle vieneen kierroksen jälkeen Maguirelta irtosi leveä hymy tv-haastattelussa.

”Sitouduin lyönteihini todella hyvin ja sain putteja sisään alkukierroksesta. Sain pidettyä momentumin hyvin koko kierroksen”, yhdeksän birdieä ja saman verran pareja lauantaina upottanut Maguire sanoi.

Floridan länsirannikolle on ennustettu sunnuntaille navakkaa tuulta ja vesisateen mahdollisuuskin on melko korkea, mutta se ei Maguirea juurikaan tuntunut haittaavan.

”Meidän pitää odottaa, minkälaiseksi keli muuttuu. Mutta olen tottunut sateeseen ja tuuleen kotona Irlannissa.”

Kymmenenneltä sijalta kolmanteen päivään startannut Matilda Castren (-2) sai jääkylmää vettä niskaansa heti kierroksen alussa. Ykköselle tulleen bogin seuraksi hänen korttiinsa merkattiin murheellinen triplabogi toiselle väylälle. Se vei mehut suomalaispelaajan menestyshaaveista, ja Castren pelasi lopulta tuloksen 75.

Castrenin tulos olisi voinut olla vieläkin synkempi, mutta kahdelle viimeiselle reiälle tulleet birdiet nostivat hänet tuloslistalla sijalle 34. Castren pelaa sunnuntaina kunniasta, eikä kärkipään sijoituksiin ole enää valitettavasti mahdollisuuksia.

Kolmena ensimmäisenä päivänä Tiburon Golf Clubilla on pelattu kahden pareissa, mutta sunnuntaina järjestäjät ovat laittaneet pelaajat kolmen hengen ryhmiin. Castrenin seurana kauden viimeiselle kierrokselle kello 16.11 starttaavat Narin An ja Megan Khang.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje