11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Hugh Marr vastuuvalmentajaksi Antti Ahokkaan tiimiin

Yhä enemmän tällaisiin hetkiin Antti Ahokas toivoo uuden valmennusyhteistyön Hugh Marrin kanssa johtavan tulevaisuudessa. © Getty Images

<bYhä enemmän tällaisiin hetkiin Antti Ahokas toivoo uuden valmennusyhteistyön Hugh Marrin kanssa johtavan tulevaisuudessa. &copy Getty Images src=”/wp-content/uploads/ihmiset/golffaajat/08040710570864.jpg” width=460>Viime joulukuussa Antti Ahokkaan manageritoimisto Hambric Stellar Golf ryhtyi kartoittamaan valmentavaihtoehtoja Ahokkaalle ja pian varteenotettavimmaksi vaihtoehdoksi seuloitui Hugh Marr, joka on valmentanut saman manageritallin pelaajan, Oliver Wilsonin, menestyksekkäästi aina Ryder Cup -joukkueeseen saakka.

”Viime syksynä alkoi tuntua siltä, että Marko Kostensalon kanssa kuljettu pitkä 12-vuotinen taival oli päättymässä ja olisi aika etsiä uusia välineitä. Yhteistyö Markon kanssa sujui hienosti ja hän teki minusta pelaajan. Näemme yhä usein ja vaihdamme edelleen peliin liittyviä ajatuksia, mutta valmennusvastuu on nyt toisissa käsissä. Olen kiitollinen Markolle yhteisistä vuosista ja hyvistä hetkistä”, Ahokas tunnustaa.

Ahokas ja Marr ovat jo ehtineet viettää aikaa Lontoon lähellä harjoitusalueella.

”Ensimmäisellä kerralla löin pikkupakkasessa palloa pari tuntia selkä märkänä hiestä ja ohessa keskustelimme paljon pelistä. Minulle syntyi hyvä vaikutelma kaverista, enkä halunnut enää jatkaa etsimistä. Hugh Marr edustaa sitä, mitä peliurani nykyisessä vaiheessa kaipaan eniten”, Ahokas toteaa.

”Olen jo tammikuusta asti tehnyt töitä hänen kanssaan ja ehtinyt käväistä muutaman kerran Lontoossa. Erityisen tyytyväinen olen siihen, kuinka suunnitelmallista tekeminen on ja kuinka tehokkaasti prosessia seurataan. Tämä on tärkeää etenkin välimatkan vuoksi. Tiettyjä asioita tehdään tässä vaiheessa lyhyen aikavälin tähtäimellä, mutta jotkut työstettävät asiat tulevat kulkemaan mukana taustalla pitkäänkin”, kuvailee Ahokas harjoittelua Marrin alaisuudessa.

Uransa aikana Marr on työskennellyt lukuisten golfalan valmentajien kanssa, joiden joukkoon lukeutuvat muun muassa Pete Kostis, Jim Christine, Denis Pugh ja Paul Hurrion. Lisäksi hän on tuottanut opetukseen liittyvää sisältöä Golf World Magazineen, Golf International Magazineen, Bunkered Magazineen, SkyTV:lle ja Golf Channelille.

Marr jo aiemmin ehtinyt tutustua Ahokkaaseen pelaajana ja nyt myös ihmisenä.

”Antti on epäilemättä erittäin lahjakas pelaaja, vaikkakin hänen tulee tekniikan osalta vielä kehittyä tietyillä osa-alueilla. Olen vaikuttunut Antin tavasta lähestyä omaa peliään, sillä hän aikoo vakavissaan tulla huippupelaajaksi ja hänellä on draivia sekä motivaatiota toteuttaa menestysaikeensa. Näiden ominaisuuksien yhdistelmä takaa sen, että hänestä tulee kilpailukykyinen korkealla tasolla”, kiteyttää Marr analyysinsä Ahokkaasta.

Ahokkaalla on ollut selkeä kuva tavoitteista ja nyt hänellä on valmentaja, jonka kanssa tiukkojen tavoitteiden kimppuun hyökätä.

”Marr on tuonut mielettömästi lisää motivaatiota harjoitteluun ja tällä hetkellä jaksan yksinkin tehdä ankarasti töitä kehityksen eteen. Katselimme alkuun videolta lyömistä ja Marr löysi välittömästi muutamia seikkoja, joiden kanssa ryhdyimme työskentelemään. Näillä toimenpiteillä on tarkoitus saada aikaan kiertueella kaivattavaa tasaisuutta otteisiin. Marr tietää, millä eväillä Euroopan kiertueella menestytään”, Ahokas vakuuttaa.

Marr on asettanut selkeät tavoitteet harjoittelulle.

”Tärkeimpiä seikkoja, joihin paneudumme, ovat Antin alkuasento sekä hänen vartalonsa toiminta lyönnin aikana. Meidän tulee myös varmistua siitä, että fysiikkaharjoittelu on linjassa näiden lyöntiin liittyvien tavoitteiden kanssa. Ohessa olemme käynnistäneet kovan ohjelman Antin lähi- ja wedge-pelin kohentamiseksi”, Marr sanoo.

Marrin ote pelaajaan on kokonaisvaltainen ja hän on tuonut myös fysiikkaharjoitteluun uusia tuulia.

”Olen aina treenannut huolella fysiikkaa ja se puoli on ollut kunnossa. On toinen juttu, olenko pystynyt lyömisessä hyödyntämään hyvää fysiikkaani. Pienillä viilauksilla olen lyhyessä ajassa saanut pallon lentoradan aiempaa korkeammaksi ja pallossa on selkeästi enemmän alakierrettä, mikä tuottaa paremman pituuskontrollin ja sitä kautta varmuutta otteisiin. Kropan valmistaminen kisakierrokseen sujuu nyt helpommin ja myös tätä kautta marginaalit pienenevät”, Ahokas valottaa.

Ahokkaan tiimi säilyy valmentajaa lukuunottamatta ensi kaudella entisellään.

”Fysiikkapuolesta kantaa edelleen päävastuun Jussi Huhtala, mentaalipuolesta vastaa Juha Kokkonen ja fysioterapiasta Janne Aumakallio. Seuraavassa vaiheessa tiimin jäsenet tulee linkittää Marrin kanssa, jotta kaikki tarvittava tieto kulkee nopeasti ja aukottomasti molempiin suuntiin etäisyydestä huolimatta”, Ahokas sanoo.

Millainen pelaaja Antti Ahokas tulee olemaan parin kolmen vuoden päästä?

”Uskon vakaasti siihen, että Antilla on huipputasolla kilpailemiseen vaadittavat pelilliset ja mentaaliset työkalut. Odotan näkeväni hänet pelaamassa Euroopan kiertueella voitoista ja liittyvän Mikko Ilosen seuraan eturivin suomalaisena pelaajana”, Marr ennustaa.

”Vaikka valmennussuhteemme on vielä alkutaipaleellaan, tulemme toimeen erittäin hyvin – jaamme saman lähestymistavan peliin. Uskon vahvasti siihen, että menestyäkseen pelaajan on tutkittava kaikki mahdolliset peliin liittyvät alueet. Antti on valmis sitoutumaan tähän lähestymistapaan”, Marr sanoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje