[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - Nordic League

Honkala oli lähellä pakottaa kovan DP World Tour -pelaajan uusintaan Nordic Liigassa

Hyvässä iskussa kauden ensimmäisissä kilpailuissa ollut Matias Honkala pelaa ensi viikolla Challenge Tourilla. Kuva: Getty Images

Matias Honkala oli jälleen paras suomalainen kiertueen talvisarjan kisassa.

Matias Honkala (-9) esitti komean venytyksen Nordic Liigan talvisarjan turnauksen päätöskierroksella. Hän pelasi kilpailussa torstaina tuloksen 66, ja kiipesi kahdeksan pykälää jaetulle kakkossijalle.

Päivän kovimman tuloksen (66) yhdessä Ruotsin Joakim Wikströmin kanssa jakanut Honkala täräytti kierroksellaan seitsemän birdieä. Tuloskortin ainoa tahra tuli Emporda Golf Clubin Links Coursen 13. reiällä tuplabogin muodossa.

Honkalalla oli lopussa näkymät edetä uusintaan, sillä kärjessä ollut DP World Tour -pelaaja – ja yhden kisan pääkiertueella voittanut – Marcus Kinhult sortui 17. reiällä tuplabogiin. Kärkiryhmässä pelannut ruotsalainen kuitenkin kesti suosikin paineet ja teki viimeiselle reiälle, par-viitoselle, voittoon riittäneen birdien.

”Tänään oli mahdollisuudet oikein kovaankin rundiin. Ajattelin, että kahdeksan alle olisi pitänyt pelata, ja siihen olisi ollut ihan mahdollisuudetkin, en vain aivan saanut kaikkia paikkoja hyödynnettyä”, lyönnillä Kinhultlle hävinnyt Honkala sanoi.

”Tuuli nousi tuohon loppuun, ja jouduin näköjään ihan tosissaan jännittämään, pääseekö uusintaan.”

Joakim Wikström sekä Norjan Jarand Ekeland Arnøy pelasivat 54 reiän kilpailussa Honkalan tavoin tuloksen -9.

Nevas Golfin pelaaja kertoi harjoittelun sujuneen mukavasti talven aikana. Hän vietti kaksi leiriä ulkomailla, ja totesi saaneen sitä kautta hyvän tuntuman peliin. Lyöntiin on tehty muutoksiakin.

Kauden tavoitteet ovat Challenge Tourin kilpailuissa ja siellä pärjääminen.

”Svingin tempoa on muutettu vähän rauhallisemmaksi, että ei olisi sellaista höhellystä liikaa. Sitä kautta olen saanut avauksiin lisää varmuutta. Puttipeli oli kyllä heikkoa molemmissa kisoissa, ja varmaan sen takia jäi voitto saavuttamatta.”

Honkala teki kahden kentän GolfStar Winter Series II -turnauksessa hole in onen avauspäivänä. ”Ässä” syntyi Links Coursen kolmannella reiällä. Kyseessä oli hänen uransa toinen hole in one, ensimmäinen tuli viime vuonna Saksan Challenge Tour -kilpailussa.

Hän oli toistamiseen paras suomalainen Nordic Liigan kisoissa. Viime viikonvaihteessa samassa golfkeskuksessa käydyssä avausturnauksessa Honkala jakoi neljännen sijan, ja nousee kiertueen kokonaispisteissä aivan kärkisijoille.

”Kauden tavoitteet ovat Challenge Tourin kilpailuissa ja siellä pärjääminen – top 20 -sijoitus rankingissa olisi kirsikka kakun päälle. Tästä suunnataan nokka kohti Etelä-Afrikkaa, pelaan siellä CT-kisan ensi viikolla.”

Nousujohteisen kilpailun pelannut Casper Simberg (-4) jakoi 14. sijan, Atte Länsiluoto (+1) päätyi sijalle T35. Muut suomalaiset eivät selviytyneet kolmannelle kierrokselle.

Nordic Liigan talvisarjan kilpailut jatkuvat sunnuntaina PGA Catalunya Resortissa pelattavalla Ecco Tour Spanish Mastersilla.