Hietala siirtyi kuskin paikalle SM-kilpailuissa – Riihijärvi jatkaa naisten sarjan paalulla - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

Hietala siirtyi kuskin paikalle SM-kilpailuissa – Riihijärvi jatkaa naisten sarjan paalulla

Kenttäennätystäkin havitteleva Alex Hietala uhkuu kovaa itseluottamusta Ruuhikoskella. Kuva: Tomi Natri

Alex Hietala lähti hakemaan lisää virtaa seuraaville kierroksille pesäpallo-ottelusta.

Debyyttivuottaan ammattilaisena pelaava Alex Hietala pelasi Etelä-Pohjanmaan Golfissa Ruuhikoskella meneillään olevan lyöntipelin SM-turnauksen toisella kierroksella tuloksen 68.

Se nosti hänet kokonaistilanteeseen -10, millä heltiää kisan puolivälissä kahden lyönnin etumatka kakkosena olevaan, ja päivän kovimman tuloksen (67) pelanneeseen St. Laurence Golfin Rasmus Karlssoniin.

Vasemmalta palloa lyövä Hietala nosti kuumat lähestymiset päivän parhaaksi aseekseen.

”Pari loistavaa lähestymistä lämmitti. Takaysillä putit eivät pudonneet samaan tahtiin, ja loppupuolella tuli tuplabogi, mutta hyvä ja ehjä päivä kokonaisuutena”, Kullo Golf Clubia edustava Hietala sanoi.

Hän piti olosuhteita optimaalisina, ja itsevarma pelaaja heitti ilmoille jopa Ruuhikosken kenttäennätyksen (63) rikkomista viimeisillä kierroksilla. Fiilistä finaalipäiville hän suuntaa hakemaan illalla pohjalaiseen tapaan pesäpallopelistä.

Hirsala Golfin Veeti Mähönen (-6) on kolmantena. Kaikkiaan 16 pelaajan 36 reiän tulos alittaa parin, joten monella on vielä mahdollisuus kolkutella mitalisijoja.

Naiset lähtivät kierrokselle heti aamusta, ja takoivatkin birdiejä hyvää tahtia ihanneolosuhteissa. Johtovaltikkaa pitää edelleen amatööristatuksella pelaava Virpiniemi Golfin Kiira Riihijärvi (-6).

Hän teki torstaina peräti seitsemän birdieä, mutta vastapainoksi tuli myös kolme bogia.

”Bunkkerit rokottivat tänään joka kerta. Ruuhikosken kenttä istuu kuitenkin hyvin silmään, ja tykkään pelata täällä”, Riihijärvi sanoi.

Pitkälyöntisen oululaisen taktiikkana on ollut lyödä rohkeasti draiveja välillä kapeillakin väylillä, jolloin hän on päässyt lähestymään griinejä lyhyillä mailoilla, ja saanut hyviä birdie-paikkoja. Samaa kaavaa Riihijärven on tarkoitus noudattaa jatkossakin.

Riihijärven takana vaanivat 3–4 lyönnin päässä Kanava Golfin Anna Backman (-3) ja Viipurin Golfin Ada Huhtala (-2). Parhaat ammattilaiset, Linda Henriksson ja Tiia Koivisto, jakavat viidettä sijaa tilanteessa yksi yli parin.

Perjantaina ja lauantaina Ruuhikoskella kisaavat omissa mestaruuskisoissaan myös erityisgolfin 11 pelaajaa. Tarina Golfin Tero Peltola puolustaa viimevuotista mestaruuttaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje