Hietala lisäsi johtoaan SM-kisoissa – Ruuska nousi mestaruustaisteluun - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

Hietala lisäsi johtoaan SM-kisoissa – Ruuska nousi mestaruustaisteluun

Lauri Ruuskan puttipeli toimi mainiosti kolmannella kierroksella. Kuva: Tomi Natri

Kenttäennätyksen tehnyt Krista Junkkari ja Emilia Tukiainen nousivat naisten sarjassa Kiira Riihijärven kannoille.

Kullo Golf Clubin Alex Hietala (-9) onnistui kasvattamaan johtoaan Etelä-Pohjanmaan Golfissa Ruuhikosken kentällä meneillään olevassa lyöntipelin SM-turnauksessa − siitäkin huolimatta, että pelasi perjantaina kisan selvästi heikoimman kierroksensa.

Tuloksen 73 kirjannut Hietala on ennen kilpailun viimeistä kierrosta kolme lyöntiä St. Laurence Golfin Rasmus Karlssonia ja Tarinagolfin Lauri Ruuskaa edellä.

Hietalan peli takkusi kentän alkurei’illä oltuaan viiden reiän jälkeen kierrostaan kaksi yli. Myös takaysi käynnistyi bogilla, mutta jatkossa virheet pysyivät loitolla, ja kaksi birdieä paikkailivat tulosta.

”Griinien kuivuminen on tehnyt ne nopeammiksi, mikä täytyy ottaa huomioon etenkin chipeissä. Myös iltapäivällä nouseva tuuli pitää ottaa huomioon mailavalinnoissa”, kahden vuoden takainen suomenmestari analysoi muuttuneita olosuhteita kentällä.

Kolmannella kierroksella niin ikään vaisummin esiintynyt Karlsson oli vaikeuksissa kentän keskivaiheilla pelaten reiät 8–10 yhteensä viisi yli. Muilta osin tekeminen oli varsin vahvaa neljän birdien ja yhden bogin muodossa.

Ruuska nousi yhden heikomman päivän jälkeen takaisin kärjen tuntumaan lyötyään perjantain toiseksi parhaan tuloksen, 68. Hän teki värikkään kierroksensa molemmilla kenttäpuoliskoilla neljä birdieä ja kaksi bogia.

Krista Junkkari laittoi Ruuhikosken kentän naisten ennätyksen uusiksi. Kuva: Tomi Natri

”Vaihteleva päivä, putteri oli erittäin kuumana. Vastapainoksi tuli bogejakin. Huomenna karsitaan ne pois kortista niin hyvä tulee”, Ruuska sanoi.

Huippufiilis! En osannut ajatella kenttäennätystä, päivän tavoite oli päästä mestaruuskamppailuun mukaan ja siinä onnistuin

Kahdeksan pelaajaa on miesten kilpailussa alle parin, ja viimeisellä kierroksella mestaruuteen tuskin noustaan tuon joukon ulkopuolelta.

Naisten sarjaa alusta asti johtanut Virpiniemi Golf Clubin Kiira Riihijärvi (-6) sai kannoilleen kenttäennätyksen tehneen Koski-Golfin Krista Junkkarin (-4).

”Huippufiilis! En osannut ajatella kenttäennätystä, päivän tavoite oli päästä mestaruuskamppailuun mukaan ja siinä onnistuin”, seitsemän birdieä ja kaksi bogia tehnyt Junkkari sanoi.

”Peli ei ollut mitään ilotulitusta tänään, mutta putit upposivat. Virheiltä ei vältytty, mutta hyvää oli onneksi paljon enemmän.”

Päivä päivältä otteitaan kohentanut Karelia Golfin Emilia Tukiainen kiipesi Junkkarin seuraksi jaetulle kakkostilalle jääden lyönnin päähän jälkimmäisen kenttäennätyksestä.

Tero Peltola peräänkuulutti avausten tarkkuuden merkitystä. Kuva: Tomi Natri

Riihijärvellä oli hankalaa etuysillä, jonne mahtui seitsemän ensimmäisen reiän jaksoon kaksi bogia ja yksi tuplabogi. Hän sain tämän jälkeen peliinsä ryhtiä pelaten loput 11 reikää kolme alle.

”Tänään oli vaikeampi päivä, mutta samalla taktiikalla jatkan eli väylälle, griinille ja putti kuppiin. Odotan innolla huomista kierrosta, kun hyvässä porukassa kiritetään toisiamme. Paras nainen voittakoon”, Riihijärvi sanoi.

Erityisgolfin sekä miesten ja naisten SM-kilpailut pelataan nyt kolmatta kertaa yhdessä. Suomi oli ensimmäinen maa, joka otti tämän käytännöksi. Kenttä pelataan takatiiltä, kuten yleisessä sarjassakin.

Parhaan tuloksen avauskierroksella löi viime vuoden suomenmestari Tero Peltola tuloksellaan 87. Etumatkaa Karelia Golfin Petri Takkuseen on yksi lyönti.

”Tuplia tuli vähän liikaa. Avaukset ovat täällä tärkeässä osassa, väylillä pitää ehdottomasti pysyä”, Tarinagolfia edustava Peltola sanoi.

”Mestaruus voi tulla Kuopioon, sen näkee sitten huomenna – ehkä monestakin sarjasta”, hän pohdiskeli.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje