16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Hieno puttipeli pohjusti Sanna Nuutisen loistopäivän LET-kiertueella: ”Tshekissä on jotain taikaa”

Sanna Nuutinen aloitti Tshekin turnauksen sähäkästi. Kuva: Tristan Jones/LET

Nuutista harmittaa olympiapaikan menetys, mutta hän odottaa jo innolla uusia haasteita.

Sanna Nuutinen pelasi kauden parhaan kierroksensa Prahan lounaispuolella alkaneessa Ladies European Tourin kilpailussa. Hän käytti Czech Ladies Openin ensimmäiseen kierrokseen 65 (-7) lyöntiä, ja on parhaillaan toisella sijalla.

Nuutisen virheetön päivä Royal Beroun Golf Clubin kentällä sisälsi yhden eaglen ja viisi birdieä. Putteja kertyi 27, mikä kertoo omaa kieltään onnistumisesta viheriöillä.

”Puttasin todella hyvin. Siitä olen hyvin ylpeä, koska viimeiset kaksi kuukautta on ollut isoja ongelmia puttaamisen kanssa. Olen joutunut tekemään muutoksia puttisvingiin ja käyttänyt lukemattomia tunteja putin harjoittelemiseen. Pikkuhiljaa sekin alkaa toimimaan, ja tänään sain palkinnon. Toivotaan, että sama meno jatkuu kahtena seuraavana päivänä”, hän sanoi.

Nuutisella on vahvat sympatiat Tshekkiä kohtaan, sillä muun muassa yksi hänen kolmesta LETAS-voitostaan on tullut Czech Ladies Challenge -kilpailussa kaudella 2019.

”Tshekissä on jotain taikaa, sillä olen pelannut täällä usein hyvin. LETAS-voitto ja kaikkea muutakin hullua täällä on tapahtunut, kuten hole in one par-nelosella, kentän yhdeksännellä reiällä. Tänään olin ysillä vähän arempi, enkä lähtenyt yrittämään suoraan griinille, kun oli ensimmäinen pelipäivä. Katsotaan, jos viikon aikana pääsisi yrittämään toista holaria.”

Nuutinen edusti Suomea Tokion 2020 olympiaturnauksessa, mutta Pariisin kisajoukkueeseen hän ei tällä kertaa mahdu.

”Matemaattisesti aika mahdotonta nousta enää olympialaisiin. Se oli tähän viikkoon lähtiessä iso pettymys, mutta samalla helpotus, että voin kääntää katseet tulevaisuuteen ja uusiin mielenkiintoisiin tavoitteisiin”, hän totesi.

Nuutinen on kaksi lyöntiä kärjessä olevaa, niin ikään bogittoman kierroksen pelannutta Walesin Chloe Williamsia (-9) perässä.

Kuudetta sijaa jakava Ursula Wikström on pelannut kierrostaan 14 reikää ollen tilanteessa -4. Elina Nummenpää jakaa tuloksellaan 71 (-1) sijaa 47. Emily Penttilä (+1), Noora Komulainen (+1/11 reikää) ja Linda Osala (+2/10 reikää) ovat kilpailun muut suomalaiset.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje