Hankalat lipunpaikat ja navakka tuuli Castrenin ja Nuutisen kiusana Texasissa - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Hankalat lipunpaikat ja navakka tuuli Castrenin ja Nuutisen kiusana Texasissa

Viime vuonna toiseksi Volunteers of America -turnauksessa sijoittunut Matilda Castren tähyää kohti jatkokierroksia. Kuva: Getty Images

Matilda Castren on avauskierroksen jälkeen kuitenkin reilusti cut-rajan sisäpuolella.

Avauspäivänä par-tulosta (71) sivunnut Matilda Castren on Volunteers of America -turnauksessa hyvissä asemissa. Sijalta 26 löytyvä Castren kirjasi päivän aikana tuloksiinsa kolmen birdien kaveriksi kolme bogia.

Dallasin pohjoispuolella pelattavan kilpailun tulostaso oli maltillinen, ja syykin oli selvä.

”Tänään oli aika tuulinen päivä, varsinkin etuysillä. Lipunpaikat olivat tosi haastavat. Välillä tuntui, että joku oli vahingossa laittanut ne keskelle rinnettä tai muuten ihan outoihin paikkoihin”, Castren huokaili päivän päätteeksi.

Tiukka keli ja hankalat lipunpaikat näkyivät myös Castrenin tilastoissa, sillä hänelle merkattiin vain 11 griiniosumaa päivän aikana.

”Oli aika vaikea saada birdiepaikkoja. Sitten vähän helpottui, kun tuuli laantui takaysillä. Oli monta ihan hyvää lyöntiä, mutta sitten oli vastaavasti monta aika huonoa lyöntiä. En ole siinä mielessä oikein tyytyväinen päivän peliin. Tuntuu kuitenkin, että parempaan suuntaan ollaan menossa.”

Castren oli hieman pohtinut, miten häntä vaivaava flunssa haittaa pelaamista. Lopulta hän kuitenkin jaksoi pelata ihan hyvin, vaikka olo ei ihan sataprosenttinen ollutkaan.

Perjantaina aamulähdöissä pelaavalla Castrenilla oli selkeät mietteet kakkoskierrokselle.

”Voi olla, että on vähän vähemmän tuulta siinä aamusta. Toivottavasti lipunpaikat ovat järkevämmät kuin tänään. Tänään oli monta reikää, missä ei pystynyt lyömään lähellekään lippua”, kello 16.04 Suomen aikaa kentälle lähtevä Castren toivoi.

Kilpailun kärkipaikkaa pitää hallussaan Kiinan Xiyu Lin tuloksella -6. Castrenin pelikaveri Atthaya Thitikul jatkoi huippuotteitaan pelattuaan -5.

Sanna Nuutisen päivä sen sijaan oli hankala. Kilpailun lupaavasti viidellä parilla ja yhdellä birdiellä käynnistänyt Nuutinen ajautui kuitenkin suuriin vaikeuksiin loppukierroksen aikana. Viimeisten 12 reiän aikana hän teki peräti 8 bogia ja vain yhden birdien.

Castrenin tavoin 11 viheriöosumaa lyönyt Nuutinen oli viheriöillä hankaluuksissa, sillä hän joutui käyttämään putteriaan 34 kertaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje