16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

Hämeenlinnalaisyleisö seurasi hurmioituneena Sami Välimäen avauspäivän tykitystä reikäpelin SM-kisoissa

Sami Välimäki osoitti tasonsa heti reikäpelikisojen avauspäivänä. Kuva: Juha Hakulinen

Keskiviikkona Tawast Golfissa ratkotaan torstain mitalipelien osallistujat.

Sankoin joukoin paikalle saapunut hämeenlinnalaisyleisö sai lähietäisyydeltä todistaa PGA Tour -pelaaja Sami Välimäen hienoja esityksiä Tawast Golfissa käynnistyneiden reikäpelin SM-kilpailujen avauspäivänä.

Välimäki voitti päivän avausmatsissaan Arttu Kulmalan 5&4. Toisella kierroksella Suomen ykkösgolfari sai vastaansa Tuure Lahden, ja kyyti oli vielä aamuakin hurjempaa. Ottelu oli ohi 13. reiän jälkeen, loppulukemien ollessa 6&5 Välimäen hyväksi.

Itse asiassa oli jopa vähän parempaa peliä, mitä osasin odottaa.

Hyvät otteet avauspäivänä pääsivät hieman yllättämään kisojen ykkössuosikin.

”Itse asiassa oli jopa vähän parempaa peliä, mitä osasin odottaa. Tein kyllä hyvät valmistautumiset, kävin pelaamassa pari rundia täällä, ja yritin panostaa, että olisin vireessä. Oli kiva nähdä, että oli hyvää peliä”, Välimäki totesi.

Aamun kierroksella Välimäen ja Kulmalan peliä oli seuraamassa useita kymmeniä ihmisiä. Välimäki tokaisi kesken kierroksen, että on todella hienoa, kun ihmiset ovat tulleet paikalle katsomaan kilpailuja.

Omasta pelistään Välimäki antoi vahvasti positiivisen arvion.

”Löin hyvin tiiltä, ja kakkoslyönnitkin olivat hyviä. Koko ajan olin oikeastaan paikoilla. Se oli päivän selkeästi hyvä osa-alue. Ja totta kai muutama hyvä putti meni sisään”, erityisesti toisen kierroksen 5. ja 6. reiällä reikävoiton tuoneista hyvistä puteista itselleen kehuja antanut Välimäki sanoi.

Välimäen seuraava vastus on Joachim Altonen, joka juhli viime viikolla pelatun Finnish Tour -osakilpailun voittoa Paltamossa.

Naisten sarjassa pelattiin tiistaina yksi kierros. Päivän isonumeroisimman voiton otti Bettiina Törmänen, joka voitti Hanna Hännisen 5&4.

”Pelasin tänään tasaista peliä. Osuttiin väylään, sitten osuttiin griiniin ja putattiin kaksi kertaa. Ja vikalla puttasin yhden kerran”, Törmänen naureskeli klubitalon edustalla urakan ratkettua.

Loppua kohti putti parani. Löin myös hyviä avauksia ja rautoja.

Paragolfareita oli avauskierroksella kentällä kaksi ottelua. Voittoon pelasivat Oskari Rantanen ja Tony Sivén.

Kotikentällään pelannut Rantanen sinetöi voiton 16. reiällä komeaan puttiin.

”Loppua kohti putti parani. Löin myös hyviä avauksia ja rautoja.”

Reikäpelin SM-kilpailut jatkuvat keskiviikkoaamuna kello 8.00. Päivän aikana ratkotaan torstain välieriin jatkavat neljä parasta pelaajaa joka sarjassa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje